Vijesti 24.07.2020.

DETALJI: Kako je prnjavorska policija uhapsila dva muškarca zbog pokušaja silovanja djevojčice

ČITANJE: 3 minute

Mehmed K. (21) i Milan N. (23) iz Prnjavora uhapšeni su jer su obljubili dvanaestogodišnju djevojčicu ispred Srednjoškolskog centra u tom gradu, potvrđeno je za Srpskainfo.

Nakon hapšenja njih dvojica su predati u nadležnost tužilaštva, te im je poslije saslušanja predložen pritvor.

Izvor Srpskainfo otkriva detalje ovog monstruoznog čina, a samo zahvaljujući reakciji prijatelja djevojčice i policije spriječeno je silovanje.

Sve se dešavalo u utorak uveče ispred Srednjoškolskog centra u Prnjavoru.

– Djevojčica je tu bila sa tri godine starijim drugom, kada su im u jednom trenutku prišla dva njima nepoznata mladića. Oni su odmah počeli galamiti na dječaka (15) i tjerati ga, te na silu ljubiti devojčicu – kaže naš sagovornik.

Dodaje da je zatim taj dječak uzeo telefon i rekao da će zvati policiju ako ne odu, međutim jedan od dvojice napadača mu je oteo telefon i otjerao ga od škole.

– Ovaj dječak je otrčao do puta i tu je zaustavio automobil koji je naišao i od vozača zatražio mobilni telefon i rekao mu šta se dešava. Dječak je zatim nazvao policijsku stanicu u Prnjavoru i prijavio da dvojica nepoznatih mladića pokušavaju silovati njegovu prijateljicu – pojašanjava izvor Srpskainfo.

Dok je sve to trajalo, dvojica monstruma su napadala djevojčicu i na silu je ljubili i dirali je po intimnim delovima tijela.

– Na sreću, policijska patrola veoma je brzo stigla do Srednjoškolskog centra, a Mehmed i Milan kada su vidjeli policiju pobjegli su. Policija je tu zatim zatekla djevojčicu i njenog druga i oni su im ispričali kako su napadnuti. Da su policajci zakasnili, djevojčica bi najvjerovatnije bila silovana – istakao je izvor uključen u istragu.

Dodaje da je odmah pokrenuta potraga za napadačima i isto veče policija je pronašla Mehmeda i Milana i odmah ih uhapsili i priveli na kriminalističku obradu.

– Nakon saslušanja u policiji oni su predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva i očekuje se da im bude određen pritvor, a na teret im je stavljeno krivično djelo obljuba nad detetom mlađim od 15 godina – kaže pomenuti sagovornik.

On je istakao i da su obojica uhapšenih odranije poznata policiji po sitnim prekršajima, a prema nepotvrđenim informacijama obojica su bila pijana.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ovo krivično djelo propisana je kazna od dvije do deset godina zatvora.

Mještani Prnjavora sa kojima smo razgovorali bili su ogorčeni kada su saznali šta se desilo u njihovom gradu.

– U dvorištu Srednjoškolskog centra se često okuplja omladina i druže se. Čula sam da su ta dvojica mladića pokušali silovati dvanaestogodišnju djevojčicu i nisam mogla vjerovati u to. Sva sreća da su odmah uhapšeni i nadam se da će im sud izreći maksimalnu kaznu – poručila je ova Prnjavorčanka.

(SB/banjaluka.net)