Vijesti 28.10.2020.

DETALJI NESREĆE NA LAUŠU: “Polo” naletio na bračni par na pješačkom prelazu, žena (57) poginula

ČITANJE: 2 minute

Pedesetsedmogodišnja Banjalučanka Mira Dugonjić podlegla je povredama nakon što je nju i njenog muža Zvoneta Dugonjića (60) udario automobil u Karađorđevoj ulici u Banjaluci.

Tragedija se dogodila u ponedjeljak u 17.20, kada su, kako Nezavisne saznaju od očevidaca, muškarac i žena prelazili pješački kod kružnog toka u naselju Lauš, kada ih je pokosio polo, kojim je upravljao Savo Kovačević (60).

“Naišla sam pored kružnog toka na Laušu neposredno nakon što se dogodila nesreća, a scene koje sam vidjela su bile vrlo potresne. Žena je ležala na pješačkom prelazu bez znakova života, a muškarac je pored nje vrištao i plakao”, ispričala nam je jedna Banjalučanka.

Kako kaže, prolaznici su pritrčali da im pomognu, a muškarac je izgledao kao da nije ozbiljno povrijeđen, dok je žena nepomično ležala.

“Nisam sigurna šta se tačno desilo, bila su tu dva vozila zaustavljena na cesti i bila su okrenuta u pravcu grada. Vjerovatno je jedno od njih udarilo nesrećnu ženu, a ovo drugo stalo nakon nesreće”, kaže naša sagovornica.

Prema njenim riječima, od ljudi koji su se tu zatekli čula je da je vozilo navodno ženu usljed udara odbacilo, a nadala se da će povrijeđena žena nakon svega biti dobro jer je ubrzo ljekarski zbrinuta.

“U medijima sam kasnije pročitala da je žena podlegla i to saznanje me baš potreslo”, kaže ova Banjalučanka.

Kako Nezavisne saznaju, Zvone Dugonjić je u ovoj nesreći prošao s lakšim povredama.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da je jedna osoba poginula, a druga povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Karađorđevoj ulici u Banjaluci.

“Službenici Policijske uprave Banjaluka izvršili su uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali S.K. s putničkim automobilom marke folksvagen polo i pješaci M.D. i Z.D. Od zadobijenih povreda pješak M.D. je podlegao povredama, dok je pješak Z.D. zadobio tjelesne povrede”, saopšteno je iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(SB/Banjaluka.net)