Region 06.08.2022.

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Išli su na hodočašće u Međugorje

ČITANJE: 1 minuta

Povodom nesreće koja se jutros dogodila u Hrvatskoj na Twitteru se oglasio poljski premijer Mateuš Moravjecki koji je izrazio saučešće porodicama žrtava i otkrio da u u autobusu bili hodočasnici koji su išli na Međugorje.

“Jutros u tragičnoj nesreći poljskog autobusa u Varaždinu. Hrvatska, 11 ljudi je poginulo i 34 je povrijeđeno i hospitalizovano. Hodočasnici su koji su išli u Međugorje. Želim da izrazim najdublje saučešće porodicama žrtava. Razgovarao sam jutros o detaljima nesreće sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem koji me uvjerio da hrvatske zdravstvene službe pružaju punu podršku. Dao sam uputstvo našim konzularnim službama da organizuju podršku porodicama žrtava nesreće”, napisao je Moravjecki na Twitteru.

Hiljade vjernika svake godine posjećuje mjesto “Gospinog ukazanja” na Međugorju, iako Vatikan nikada nije službeno priznao ovo mjesto kao svetilište.

Do nesreće je došlo oko 5.40 sati na 62. kilometru auto-puta A4 u smjeru ka Zagreba, između mesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Predstavnici Poljske hitno krenuli u Hrvatsku na mjesto nesreće

Večernji list navodi da iz Poljske u Hrvatsku hitno dolaze tamošnji ministar zdravlja, zamjenik ministra spoljnih poslova i ljekari i psiholozi iz timova za hitnu pomoć.

Predstavnici poljske ambasade u Zagrebu idu na mjesto teške nesreće, rečeno je iz poljskog Ministarstva spoljnih poslova.

U slijetanju autobusa stradalo je 12 lica, dok je njih 30 povrijeđeno. Snimke i fotografije možete pogledati OVDJE.

(A. S.)