Vijesti 28.10.2017.

Detalji pucnjave u Starčevici: Opaki momci se sukobili zbog prodaje narkotika

ČITANJE: 2 minute

Policija je uhapsila Marka Praštala (21) zbog sumnje da je u noći između četvrtka i petka u banjalučkom naselju Starčevica hicima iz pištolja ranio Aleksandra Palikuću (22).

Izvor iz istrage potvrdio je za „EuroBlic“ da inspektori sumnjaju da je do sukoba između Praštala i Palikuće najvjerovatnije došlo zbog sukoba oko trgovine drogom, a Praštalo je nekoliko hitaca ispalio u noge Palikiću. Prema nezvaničnim informacijama, obojica su od ranije poznata policiji  i više puta su hapšeni.

Marko Praštalo uhapšen je u februaru ove godine zbog sumnje da je tjerao trojicu maloljetnika da za njega prodaju drogu.

Njega je policija sumnjičila da je tokom prošle i u januaru ove godine od nepoznatih osoba nabavljao marihuanu. Zatim ju je prepakivao u manja pakovanja i prodavao na području Banjaluke. Za prodaju droge angažovao je više maloljetnika, koje je maltretirao, tukao i iznuđivao im novac.

Palikuća je bio uhapšen  početkom jula ove godine. On je u svojoj kući napao nevjenčanu suprugu i roditelje, pa kada je policija došla da interveniše zbog porodičnog nasilja on je nasrnuo i na njih.

On je tada udario dvojicu policajca šakom u glavu, te im pocijepao uniformu. Policajci su ga tada uspjeli savladati i uhapsiti.

Palikuća zbrinut na UKC RS

Metak je Palikući okrznuo lijevu nogu u zatim prošao kroz list desne noge. Poslije ranjavanja Palikića je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

U UKC RS rekli da je u on u bolnicu dovezen u četvrtak oko 23.20 i odmah je smješten u Kliniku za ortopediju i traumatologiju sa prostrijelnom ranom desne potkoljenice.

-Hirurški je zbrinut i njegovo zdrastveno stanje je stabilno – rekli su u banjalučkoj bolnici.

Na mjestu ranjavanje juče smo zatekli krv, ali i automobil „sitroen C4“ sa kojim je Praštalo došao da traži Palikuću. Prema našim saznanjima policija je odmah poslije ranjavanja imala informaciju da je Praštalo napadač.

(EuroBlic)