Vijesti 15.01.2019.

DETALJI TRAGEDIJE U LAKTAŠIMA Brzina odnijela tri mlada života, od auta ostalo samo zadnje svjetlo

ČITANJE: 3 minute

Stravične nesreće koje su se juče dogodile na području Laktaša potresle su Republike Srpsku jer su ugašena tri mlada života, a još troje ih je teško povrijeđeno.

Na udaljenost od svega pet kilometara i u roku od samo 20 minuta život su izgubili Bojan Vuković (21), maloljetna A. K. (17) i Marko Ivekić Stojanović (22), dok su teško povređeni N. J. (17), Stefan Kasić (21) i Stefan Vidović (22).

Očevici nesreće u Mahovljanima juče su se okupili na mjestu gdje su živote izgubili Vuković i maloljetnica, a još dvije osobe povrijeđene. Malo ko od njih juče je imao snage da nam ispriča šta se dešavalo.

Kažu da Laktaše dugo nije potresla veća tragedija, ali i da je nesreći vjerovatno kumovala prevelika brzina.

-Sjedio sam u kafiću koji je udaljen oko 50 metara od mjesta nesreće, kada sam oko 2.30 čuo jak udar. Odmah smo istrčali ispred da vidimo šta se desilo, a ostali smo šokirani. Više od 30 godina radim kao profesionalni vozač, ali ovako nešto nisam vidio – priča jedan od očevidaca nesreće.

Kaže da su mladići i djevojke iz „golfa 5“ slavili pravoslavnu Novu godinu, a da su život izgubili pri povratku kući prema Aleksandrovcu.

-Vuković je „golfom“ prestizao kombi i u jednom trenutku vjerovatno da je lijevim točkovima zahvatio travu pored puta. Tu je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio je sa puta u kanal. Međutim, tu se vozilo nije zaustavilo nego se nastavilo kretati velikom brzinom – prepričava naš sagovornik šta se dešavalo.

Kaže da se u jednom trenutku vozilo doslovno odbilo od zemlju i odskočilo nekoliko metara u vazduh i udarilo u orah pored puta, a zatim se opet odbilo prema putu. Sagovornici Srpskainfo pokazali su i mjesto gdje je „golf“ udario u orah, a koje se nalazi na visini od oko tri metra od zemlje.

Oni pričaju, kada je „golf“ sletio sa puta, da je Stefan Kasić ispao iz vozila i da mu je samo to spasilo život, dok je njegova sestra izgubila život u ovoj nesreći. Poslije nesreće Stefan je hodao sav krvav i dozivao majku.

-Vozač kombija kojeg su prestigli se odmah zaustavio i on je navodno pozvao policiju, a ubrzo su stigli i vatrogasci koji su morali sjeći automobil kako bi izvukli ostale putnike – kaže pomenuti očevidac.

Prema njegovim riječima jedna djevojka je bila odmah mrtva, dok je druga davala znakove života, ali je bila u jako lošem stanju.

Ne sjećam se ovakve tragedije. Samo zahvaljujući zadnjem svjetlu, prepoznao sam o kojem vozilu je riječ, jer je „golf“ bio uništen do neprepoznatljivosti. Te djevojke i mladići iz auta su bili pravi anđeli, cijelu noć nisam mogao spavati samo sam razmišljao o njima. Poznajem im roditelje, sve su to dobri ljudi. Bojanu je tata radio u pošti, a takođe i on radi isti posao – priča vidno protresen naš sagovornik.

Kaže da u blizini mjesta nesreće živi cijeli život i da na ovom dijelu puta svako malo se dešavaju ovakve nesreće.

Ovo je ravan dio puta, zbog čega svi brzo voze, a onda stignu do krivine koja je veoma opasna. U noći između nedjelje i ponedjeljka je malo kiša padala i bilo je hladno, moguće da je bilo i poledilo i da je zbog toga Bojan izgubio kontrolu nad vozilom – dodao je na kraju naš sagovornik.

Druga teška saobraćajka dogodila se svega pet kilometara od ove nesreće i to samo nakon 20 minuta. Tom prilikom Stefan Vidović je izgubio kontrolu nad vozilom „pežo 406“ i udario stub ulične rasvjete. U ovoj nesreći Marko Ivekić Stojanović je izgubio život, a vozač Vidović je teško povrijeđen.

U Banjalučkom tužilaštvu rekli su da je dežurni tužilac naredio obdukciju tijela poginulih, kao i sva druga potrebna vneštačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok obe nesreće.

(Srpskainfo)