Vijesti 22.11.2016.

Detalji ubistva u Banjaluci: Tvrdi da ju je Mujčinović omamio i davio

ČITANJE: 1 minuta

Kristina Jovković (31) iz Zagreba, priznala je i pred sudijom u Banjaluci da je ubila fotografa Aleksandra Mujčinovića (44), 18. novembra u Banjaluci.

Jovkovića je otkrila šokantne detalje, između ostalog, da je nekoliko časova nakon zločina kojeg je, kako kaže, izvršila u samoodbrani bila pored mrtvog tijela Mujčinovića, prenosi EuroBlic.

Dodala je da joj je pokojnik nekoliko časova prije nemilih scena dao kuvanu rakiju i trodon, što ju je omamilo, a kada se osvjestila on je bio na njoj i davio je. Ispričala je da je nakon zločina i kada je došla sebi premjestila tijelo u drugu sobu, da ga ne gleda, a zatim pozvala brata i majku koji su slučaj odmah prijavili policiji.

Ubistvo je počinjeno kuhinjskim nožem, a Jovkovićeva je nakon što je na smrt izbola Mujičinovića 18. novembra u večernjim časovima, zaključala vrata kuće i otišla kao da se ništa nije dogodilo.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je danas pritvor Jovkovićevu zbog postojanja opasnosti od bekstva osumnjičene, te zbog bojazni da će sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i zbog toga što bi boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

– Mjere pritvora su predložene i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili stroža kazna, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela – saopšteno je iz Tužilaštva.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičene rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenosti javnosti.

(EuroBlic)