Vijesti 02.06.2017.

Detalji zločina kod Kotor Varoša: Otac ubice prije par godina sjekirom usmrtio dedu žrtve

ČITANJE: 1 minuta

Radoslav Cvijanović (41) ubijen je sinoć ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Šiprage kod Kotor Varoša. Osumnjičeni Dragiša Cvijanović (59) je uhapšen.

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 21.40 kod kafića “Letnikovac-ljetnja bašta” Šipragama, kada je Dragiša Cvijanović iz pištolja, pucao prema Radoslavu, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Domu zdravlja Kotor Varoš.

“Osumnjičeni D.C. je nedugo zatim identifikovan i lišen slobode, a pronađeno je pištolj s kojim je izvršeno ubsitvo i koje će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navode iz policije.

Kako nezvanično saznaje „EuroBlic“ ubica i ubijeni nisu u rodbinskim vezama, ali već dugo vremena traje sukob između ove dvije porodice. Otac Dragiše je prije nekoliko godina udarcima sjekirom ubio Radoslavljevog dedu.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje radi rasvjetljavanje ovog ubistva, kao i potrebno vještačenje”, navode iz banjalučkog Tužilaštva.

Naložena je i obdukcija tijela nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

Osumnjičeni ća nakon ispitivanja u policiji danas uz izvještaj biti predat u nadležnost banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva koje će donijeti odluku o određivanje mjere pritvora.

(Euroblic)