Politika 01.08.2020.

DEVET STRANAKA PODRŽALO KANDIDATURU Ćurić u trci za gradonačelnika Trebinja

ČITANJE: 1 minuta

Aktuelni gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić biće kandidat SNSD-a i još osam trebinjskih političkih partija za novi gradonačelnički mandat na predstojećim lokalnim izborima.

Ćurićevo ime je i zvanično objelodanjeno na sastanku GO SNSD Trebinje, gdje ga je podržalo svih 39 mjesnih odbora ove stranke, čiji su generalni sekretar Luka Petrović i sam Ćurić potpisali danas i zvanični koalicioni sporazum sa još osam stranaka, prenose Nezavisne.

Luka Petrović je nakon sastanka izjavio da su zauzeli i jedinstven stav da ova devetočlana koalicija ima za cilj da osvoji 21 mandat u Skupštini Grada Trebinja, odnosno, 70 procenata glasova i isto toliko glasova da bude usmjereno kandidati za gradonačelnika Trebinja, koliko je imao i na prijevremenim izborima za gradonačelnika 2019. godine.

On je pojasnio da su već imenovani svi predstavnici koji će raditi na predizbornim aktivnostima, a početkom srptembra će bizi dostupni i zajednički planovi za nove mandate.

Predstavnik DNS-a Jovica Vlatković je naglasio da ovaj koalicioni sporatum za cio grad Trebinje znači sigurnu budućnost u naredne četiri godine, jer će se, kako kaže, nastaviti punom parom dosadašnje aktivnosti.

Rajko Ćapin, predsjednik SPRS Trebinja je pojasnio da socijalisti i ubuduće ostaju na dosadašnjem fonu socijalne ravnopravnosti svih građana.

Kratku poruku je na kraju imao i gradonačelnik Mirko Ćurić, koji je kazao da samo može zahvaliti koalicionim partnerima, ali i građanima Trebinja koji su mu i na prethodnim prijevremenim izborima dali veliki broj glasova i ukazali povjerenje.

Sa ovog skupa je poručeno da je cilj koalicionih stranaka okupljenih oko SNSD-a zajedništvo i ravnopravnost svih.

(A.M/banjaluka.net)