Vijesti 30.12.2016.

Dežurne ekipe bdiju nad slavljenicima

ČITANJE: 3 minute

Radno vrijeme apoteka, ambulanti i trgovina tokom praznika biće izmijenjeno, a dok će se većina veseliti u kafićima i na trgu, radnici Hitne pomoći, vatrogasci i policajci pobrinuće se da najluđa noć protekne u najboljem redu.

Služba Hitne pomoći obezbjeđivaće proslavu Nove godine na otvorenom.

– Jedna mobilna ekipa nadziraće Dječiju novu godinu na Trgu Krajine, dok će dvije ekipe obezbjeđivati doček međunarodne Nove godine – kazala je portparol Doma zdravlja Dijana Ožegović.

Tokom neradnih dana dežuraće službe porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici, od sedam do 20.30 časova.

– Građanima će biti dostupna Hitna pomoć, jedan stomatolog, kao i Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku. Pedijatrijska ambulanta radiće u dvije smjene od sedam do 20 časova u ambulantama na Poliklinici. Nedjeljom se djeca zbrinjavaju u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici – navela je Ožegovićeva.

Ukoliko nekome od sugrađana zatreba lijek bez obzira na praznike i odmaranja, apoteka “1. maj” radiće svaki dan 24 časa.

I vatrogasci će najluđu noći provesti radno, a posebno će pratiti proslavu dječije i međunarodne godine na otvorenom.

Zahvaljujući gradu, za novogodišnju noć biće organizovan besplatan prevoz na pojedinim autobuskim linijama od 22 do pet ujutru.

– Putnici će se besplatno moći voziti na linijama šest i 14, koje će saobraćati pola sata, dok će linija broj jedan voziti na svakih 35 minuta. Kartu neće plaćati ni putnici koji se voze linijama tri, osam, 13A, 13P i 19, a autobusi će saobraćati svakih sat vremena. Linija 13B voziće svakih 70 minuta – rekli su u gradskoj upravi.

U “Bočac tursu” rekli su da će radno vrijeme 1. januara i za Božić biti kao nedjeljom.

U “Autoprevozu” su istakli da će se javni gradski i prigradski prevoz za vrijeme praznika odvijati prema registrovanim redovima vožnje kao nedjeljom.

Dok je javni prevoz besplatan, taksisti će u najluđoj noći cijene podići.

Popust koji u “Banjalučkom taksiju” inače daju prestaje da važi od 30. decembra do 7. januara.

– Cijene će biti veće u novogodišnjoj noći od 20 časova do šest ujutru – rekao je predsjednik Udruženja taksista “Big taksi” Stevica Selić.

Radnici “Čistoće” ni za praznike neće imati odmora, tako da će njihove ekipe biti pripravne da bi grad odmah poslije slavlja bio čist i uredan.

Većina trgovina će 31. decembra imati skraćeno radno vrijeme, dok će dragstori raditi cijelu noć. Prvog dana 2017. vrata trgovina biće zatvorena, dok u ponedjeljak mogu da rade od osam do 16 časova.

Dan Republike

U gradskoj upravi su istakli da na Dan Republike, 9. januara bez skraćenja vremena mogu da rade pekare, dragstori i trgovinski objekti u autobuskoj i željezničkoj stanici i na pumpama. Tog dana od osam do 13 časova moći će da rade i mesnice, cvjećare i prodavnice mješovite robe.

Besplatan javni prevoz po novogodišnjem redu vožnje

1 Mađir – Ortopedija – Nova bolnica

3 Centar – Vrbanja – Zeleni Vir

6 Autobuska stanica – Lauš – Saračica

8 Autobuska stanica – Lijeva Novoselija

13A Centar – Zalužani

13P Obilićevo – Petrićevac

13B Novo groblje – Lazarevo (Poslovna škola)

14 Starčevica – Centar – Starčevica

19 Srpski Milanovac – Centar – Srpski Milanovac.

(Glas Srpske)