Vijesti 30.12.2016.

Dežurne službe spremno dočekuju praznike

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, organizovao je danas prijem za predstavnike dežurnih gradskih službi, koje će raditi za vrijeme predstojećih praznika.

Osim redovnih aktivnosti, u gradu je puno i dodatnih zbog nastupajućih praznika, i brojne dežurne službe imaju obavezu da rade.

– Danas smo procijenili i sve službe noramalno funkcionišu, od gradskog saobraćaja, održavanja čistoće, vodosnabdijevanja, snabdijevanja električnom energijom, Centra javne bezbjednosti i ostalih. Očekujemo da obavljaju redovno svoj posao i u toku novogodišnjih praznika, da bude što manje vanrednih događaja iako su sve službe koje su namijenjene za to, poput protivpožarne zaštite, Doma zdravlja i policije pripremljene i biće organizovane za obavljanje svojih poslova – izjavio je gradonačelnik Radojičić novinarima poslije susreta u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik je pozvao sve građane da predstojeće praznike lijepo provedu, da nemamo nijednog vanrednog događaja, te da grad srećan i zadovoljan dočeka novogodišnje praznike.

Jedna od dežurnih službi za praznike, biće i „Čistoća“, čiji je direktor Aleksandar Bajić rekao da će to preduzeće anagažovati maksimalne resurse da se grad očisti poslije svih manifestacija.

– Ukoliko dođe i do padavina, spremni smo da reagujemo na terenu. Što se tiče odvoza smeća, u pojedinim dijelovima grada biće nešto promijenjen, ali svkodnevno će se vršiti odvoz komunalnog otpada sa svih područja koje pokriva „Čistoća“ – kazao je Bajić novinarima.

sastanak2

I ovom prilikom, podsjećamo da će od danas, 30. decembra, od 12 časova, biti promijenjen režim saobraćaja u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, s obzirom na to da će bina za novogodišnje proslave biti na toj ulici.

Uz bogat program za doček Dječije i Međunarodne nove godine na otvorenom, Grad je obezbijedio i besplatan javni prevoz u novogodišnjoj noći.