Vijesti 08.01.2021.

Dežurni timovi porodične medicine sutra rade u dvije smjene

ČITANJE: 1 minuta

Dežurni timovi Službe porodične medicine Doma zdravlja Banjaluka radiće sutra, na Dan Republike, u dvije smjene, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici radiće u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova, a dežurni timovi ambulante za akutne respiratorne infekcije za odrasle i za učenike srednjih škola od 7.00 do 20.00 časova.

Kovid ambulante u kojima se usluge pružaju pacijentima kod kojih je potvrđena infekcija uzrokovana virusom korona u naselju Dolac sutra će biti u pripravnosti, a pacijenti se mogu javiti na broj telefona 065/215-318 ukoliko postoji potreba za uslugom primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Iz Doma zdravlja Banjaluka navode da će dežurni stomatolog Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu raditi u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa.

Stomatološka kovid ambulanta u Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić” – ambulanta u kojoj se usluge pružaju pacijentima kod kojih je potvrđena infekcija uzrokovana virusom korona, biće u pripravnosti.

Pacijenti se u stomatološku kovid ambulantu mogu javiti na broj telefona 051/230-620 ukoliko postoji potreba za pružanjem stomatoloških usluga, a radno vrijeme ambulante je od 7.00 do 19.00 časova.

Iz banjalučkog Doma zdravlja navode da će Specijalističke pedijatrijske ambulante raditi u periodu od 7.00 do 20.00 časova u ambulantama na Poliklinici, dok se u večernjim časovima djeca zbrinjavaju u ambulantama Službe hitne medicinske pomoći.

Ambulante za respiratorne infekcije za predškolsku djecu i učenike osnovnih škola na lokalitetu Poliklinika radiće od 7.00 do 20.00 časova.

“Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku rade 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći, kao i Služba hitne medicinske pomoći”, navode iz banjalučkog Doma zdravlja.

(Srna)