Magazin 05.12.2015.

“Digital Seekers”: Živimo za trenutke da se svi super provode

ČITANJE: 4 minute
Digital Seekers
Poznati banjalučki DJ dvojac Tibor Kljakić i Zoran – Kazo Šišić za večeras pripremaju veliku rođendansku zabavu u banjalučkom klubu “Boom Boom Room”, povodom četvrtog rođendana njihovog sastava “Digital Seekers”.

U razgovoru Tibor i Kazo su najavili zabavu za pamćenje, dolazak gostiju iznenađenja, kao i nove projekte.

Šta spremate za banjalučku publiku povodom proslave četvrtog rođendana?

KAZO: Mi se uvijek trudimo da publici pružimo dobru zabavu, a naše rođendanske žurke su uvijek bile posebne i drugačije i nikad dobre atmosfere nije nedostajalo. Nadamo se da će i ovaj četvrti rođendan biti poseban.

TIBOR: Očekujemo da dođe ekipa koja nas je pratila tokom ovih godina zajedničkog rada. Zajedno s našim gostom potrudićemo se kao i svake subote naše rezidencije u klubu “Boom Boom Room” da napravimo odličnu atmosferu i da svima koji dođu ostane u lijepom sjećanju da su se super proveli, jer mi DJ-evi živimo za takve trenutke.

Najavljujete gosta; o kome se radi i možete li nam reći nešto više o tome?

TIBOR: Ove godine smo, za razliku od prethodnih, odlučili da pozovemo goste, a našu rođendansku žurku će upotpuniti naš jako dobar prijatelj iz Zenice Ady Resacovich, koji se proslavio remixom pjesme “Dubioza kolektiva” “Blam Blam”. Posljednji put kad je Ady bio naš gost u aprilu ove godine, žurka je bila odlična, kao i reakcija ljudi da su nas pitali kada će opet doći, a naš rođendan je pravi povod da tu želju i ostvarimo. Pored Adija, tu će biti takođe naš drugar koji je rezident u klubu “Boom Boom Room” DJ Filip.

Za četiri godine postojanja zabilježili ste nastupe na raznim festivalima. Koji biste istakli kao posebno bitan za vas i zbog čega?

KAZO: Tačno, obišli smo puno mjesta u regiji, pogotovo u toku ljetne sezone, bilo je žurki i festivala, a izdvojili bismo nastupe na ovogodišnjem “Exit” festivalu, kao i na domaćem “Fresh Wave” festivalu na tvrđavi Kastel.

TIBOR: “Exit” festival ove godine je bio izuzetno poseban, nastupali smo na AS FM stejdžu, koji je bio odlično posjećen i naišli smo na odličnu reakciju publike na naš set, bilo je tu i dosta ekipe iz Banjaluke, koji su došli da nas ispoštuju i hvala im na tome. Tih sat i po našeg seta smo baš uživali i vrijeme nam je brzo proletjelo, tako da smo se u Banjaluku vratili prepuni dobrih utisaka s ovogodišnjeg festivala

Najavljujete i nove projekte, koji imaju za cilj promociju house muzike u Banjaluci. O čemu se radi?

TIBOR: Dugo smo u planu imali da pokrenemo nešto gdje će banjalučka publika moći da čuje i neke druge DJ-eve iz sfere house muzike. U posljednje vrijeme u Banjaluci nizom žurki svjedoci smo da se underground scena polako počela buditi, što nam je izuzetno drago, pa smo i mi odlučili da iz naše sfere house muzike doprinesemo zajedničkom jačanju DJ scene, kako u Banjaluci, tako i u Bosni i Hercegovini. Riječ je o projektu zvanom “Digitalizacija”, gdje ćemo jednom mjesečno u klubu “Boom Boom Room” dovoditi DJ-eve iz države i regije s kojima smo sarađivali na bilo koje načine tokom našeg rada, tako da oni koji prate naš rad mogu očekivati još dosta dobrih dešavanja i dobrih žurki.

Da li imate u planu izdavanje autorskog materijala?

TIBOR: Napokon smo završili sve obaveze u studiju u vezi s instaliranjem softvera i postavljanja zvučnih apsorbera, a oprema je već odavno kupljena, tako da smo počeli s radom u studiju oko autorskog materijala. Pošto za sve treba vremena, tako je slična situacija i s radom u studiju, a mi se nadamo da će se već neko izdanje čuti od nas u narednih par mjeseci.

KAZO: Ostaćemo u domenu house muzike i sa dosta rada nadamo se da ćemo dobiti zvuk koji mi zaista želimo, a onda možemo i očekivati da izdajemo za dobre izdavačke kuće, što je ujedno i karta za inostrane angažmane, što je i naš zajednički cilj.

(Nezavisne novine)