Vijesti 02.04.2018.

DIJABETOLOŠKA ORDINACIJA NA TOČKOVIMA Besplatno mjerenje vrijednosti šećera u krvi

ČITANJE: 1 minuta

Prva Dijabetološka ordinacija na točkovima u BiH danas je na Trgu Krajine u Banjaluci, gdje građani mogu besplatno izmjeriti vrijednost šećera u krvi, ali i informisati se o ovoj bolesti.

Voditelj projekta Nina Erbez kaže da je riječ o zdravstvenom projektu tokom kojeg će za 15 dana obići 20 gradova u BiH, a da je njegov cilj otkrivanje dijabetesa. Erbezova je navela da su to ljudi dobi od 30, 40 godina, a koji moraju voditi računa o zdravlju i redovno mjeriti šećer u krvi.

Ona je objasnila da građanima pružaju mogućnost da besplatno provjere nivo šećera u krvi, ali i edukaciju o sprječavanju ove bolesti, o važnosti fizičke aktivnosti, zdrave prehrane, dok oboljelima dijele savjete na koji način da izbjegnu komplikacije.

Dijabetološka ordinacija na banjalučkom Trgu Krajine će biti danas do 18 časova, pa ukoliko želite izmjeriti šećer u krvi, prošetajte do trga.

Ova ordinacija sutra će boraviti u Doboju, a o terminima u kojima će “Prva dijabetološka ordinacija” pružati usluge u dvadeset BiH gradova, građani će biti obavješteni putem lokalnih i regionalnih medija, kao i putem Wellion facebook stranice.

Ovaj projekat realizuje kompanija “Farma Mak” iz Austrije u saradnji s austrijskim brendom “Velion” (“Wellion”) koji posjeduje svu opremu za potrebe dijabetičara.

(Mondo)