Region 24.12.2021.

Dijana Hrkalović vraćena u pritvor nakon usvajanja žalbe tužilaštva

ČITANJE: 1 minuta

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, vraćena je večeras u pritvor u Centralni zatvor nakon što je usvojena žalba Tužilaštva za organizovani kriminal, saznaje Nova.rs.

Specijalni sud odredio je Hrkalović pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog opasnosti od uticaja na svedoke, navodi Nova.rs.

Prethodno, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

„Osnovano se izjavljenom žalbom Tužilaštva za organizovani kriminal ukazuje da je prvostepeni sud pogrešno zaključio da okolnosti koje je naveo tužilac u predlogu nemaju značaj za produženje pritvora, po zakonskom osnovu koji se odnosi na opasnost od bekstva“, rekla je danas za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova – zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.

(SB)