Politika 14.09.2021.

DIJANA JEŠIĆ (PDP): Čovjek i porodica u fokusu nove banjalučke gradske administracije

ČITANJE: 1 minuta

– Živimo u društvu u kojem su penzioneri, zbog visine penzije, dovedeni u stanje socijalne potrebe, te je zato sjajna vijest da banjalučki penzioneri sa penzijama ispod 250 КM imaju besplatan javni prevoz, dok je ostalima cijena karte niža za 30%. To, zaista, jednim dijelom rasterećuje njihov preskromni kućni budžet, a ovo je samo jedna u nizu mjera koje pripremamo za naše najstarije sugrađane, rekla je Dijana Ješić, odbornica PDP-a u Skupštini grada Banja Luka.

Ješićeva kaže da fokus politike nove gradske administracije, kao i odbornika PDP-a, jesu čovjek i njegova porodica, saopšteno je iz ove stranke.

– Iz tog razloga se u rebalansu budžeta našao i potpuno besplatan prevoz za osnovce i srednjoškolce iz višečlanih porodica. U današnjim vremenima, kada cijene svega rastu brzinom svjetlosti, a plate ostaju iste, svaka marka koja se ne mora izdvojiti iz kućnog budžeta je velika stvar za svaku porodicu, a posebno za višečlane porodice. Ono što je, po mom mišljenju, vrlo važno jeste i to da ovo nije jednokratna pomoć i samim tim predstavlja jednu sjajnu mjeru pronatalitetne politike, ističe Ješićeva.

Ona kaže da ono za šta su se kao kandidati zalagali i u šta čvrsto vjeruju počinje da se ostvaruje.

– Mislim da se pokazalo da se zaista predanim radom mogu postići velike uštede. Ono što je još bitnije, novac ne završava u džepovima pojedinaca, već se ulaže u stvari koje su za dobrobit građana, čiji to novac i jeste, zaključuje Ješićeva.

(SB)

Oznake: PDP Banjaluka