Vijesti 28.09.2021.

DIJANA JEŠIĆ (PDP): Porodila sam se u UKC-u prije dva mjeseca, bolnica propada

ČITANJE: 2 minute

Prije dva mjeseca sam se porodila. Posteljina na patologiji ima fleke od krvi! Jastučnica poderana! Nema elastičnih zavoja, morala donijeti od kuće! Nema stativa za infuzije, prenose se iz sobe u sobu.

Napisala je na Fejsbuku Dijana Ješić (odbornica PDP u Skupštini grada) osvrnuvši se na riječi direktora UKC RS Vlade Đajića: “Kao prvi čovjek UKC, moram reći da je naša zdravstvena ustanova među prvima u Evropi po opremljenosti, smještaju i stručnosti naših ljekara.”

– Pa dokle više laži? Po čemu među prvima? Nakon poroda, nije se mijenjala posteljina, već podloške koje opet donosim od kuće! Pelene za bebu sam morala donijeti. Vlažne maramice isto! Protiv bolova lijekove dobijete samo koliko oni smatraju da treba. Kažu: mora da boli, trpite! Nema klime, majke ljetos padale u nesvijest, a bebe završavale na infuziji! Sve vi to znate, ali vas ne interesuje! Ili ne znate, jer zbog politike ne stižete da se bavite svojim poslom – poručila je Ješićeva (odbornica PDP) i dodala da je bezbjednost na UKC “nula bodova”.

– Žena sa psihičkim problemima je boravila 7 dana na odjelu ginekologije, spavajući po hodnicima, u toaletima i da to niko nije primijetio! Žena je tvrdila da je rodila dijete, mogla je ukrasti bilo čiju bebu, a vi ste ćutali danima o tome! Opšta panika je bila na hodnicima kada se to otkrilo – napisala je ona.

Ješićeva je prokomentarisala i kvalitet hrane koja se servira porodiljama.

– Hrana nije za porodilje! O tome su svi pisali. Tvrdite da se posebna pažnja posvećuje ishrani porodilja, nutritivnim vrijednostima i kalorijama. Da li su dvije viršle i kašika pavlake zdrava hrana? Da li je to ono što je potrebno jednoj majci da dođe sebi poslije poroda i da ima kvalitetno mlijeko za bebu – navela je ona u objavi.

Riječi hvale ima za zdravstvene radnike, koji su, kako je napisala, divni.

– Ne znam ni kako rade u tim uslovima. Ali to što bolnica propada i figurativno i bukvalno (zbog čuvene garaže) i što više niko nema povjerenja u zdravstveni sistem nije do medicinskih radnika, već do menadžmenta! I ovo sa kiseonikom je samo krivica menadžmenta, a ne doktora, koji su sve dali od sebe da se izbore sa ovom pošasti – zaključila je ona.

(SB)

Oznake: Dijana Ješić, PDP