Biznis 11.04.2016.

Dijeljenje privatnih informacija na Facebooku palo za 15 odsto

ČITANJE: 1 minuta
facebook
Facebook je zamišljen kao mjesto na kojem će korisnici dijeliti svoja lična mišljenja, fotografije i obavijesti kao što su rođendani i vjenčanja.

Posljednja velika analiza društvene mreže izvršena početkom godine pokazuje da je ta zamišljena politika na izdisaju.

Naime, pad dijeljenja privatnih informacija pao je za čak 15 odsto, mada opšti broj dijeljenja nije doživio nikakvo slabljenje, piše Business Insider.

Rezultati analize govore da korisnici Facebooka mijenjaju navike i da je dijeljenje fotografije sa mora ili vjenčanja sve rjeđe, dok je dijeljenje linkova i videa koji nemaju lične veze sa korisnikom sve češće.

Upravo je to razlog što na Facebooku sve više možemo vidjeti podsjednike koji nam izbacuju lične fotografije u vidu rubrike „Na današnji dan“.

Na ovaj način Facebook navodi korisnike na dijeljenje sadržaja koji ima veze sa njihovim privatnim životima.

Pad dijeljenja detalja iz privatnog života paralelan je sa sve većom popularnošću aplikacija kao što su Snapchat i WhatsApp koji je zapravo u vlasništvu Facebooka.

Takođe, algoritam prikazivanja novosti na NewsFeedu promijenjen je kako bi prikazao više privatnih dijeljenja od dijeljenja neutralnih linkova i videa.

Prema informacijama koje koristi Business Insider, samo 39 posto korisnika Facebooka dijeli privatne momente putem ove društvene mreže na sedmičnoj bazi.

(Agencije)