Sport 14.06.2016.

Đilas u Banjaluci: Srbija je favorit, ali treba biti oprezan!

ČITANJE: 1 minuta

Košarkašice Srbije plasirale su se na Olimpijske igre, a to će pokušati i muška reprezentacija. Beograd će od 4. do 9. jula biti domaćin kvalifiklacionog turnira.

U grupi sa orlovima nalaze se Portoriko i Angola. Ako savladju prve dvije prepreke na putu im se mogu ispriječiti još Japan, Češka i Letonija.

“Očekuje nas najveći sportski događaj ove godine”, poručuje predsjednik KSS Dragan Đilas. Ipak, upozorava da uprkos tome što je Srbija favorit, treba biti oprezan, jer svi žele nastup u Riju.

Proteklih mjeseci mnogo borbe vodilo se na relaciji FIBA-Evroliga. Đilas se nada da će dvije strane postići dogovor i da više neće biti potrebe za sankcijama prema savezima i klubovima.

Đilas Kaže da je finalna serija košarkaške lige Srbije, pokazala da nacionalno prvenstvo i dalje ima veliku važnost za klubove. Ne spori postojanje ABA lige, jer kroz nju srpski klubovi imaju prohodnost ka Evroligi, ali smatra da budućnostr srpske košarke leži u jakom domaćem prvenstvu. Srbiju će naredne sezone u ABA ligi osim Zvezde i Partizana predstvaljati i Mega Leks, koja je u uzbudljivoj seriji protiv FMP-a, osvojila treće mjesto u Super ligi Srbije.

(ATV)