Vijesti 15.10.2021.

Dio rukovodstva Gradske uprave i Skupštine u samoizolaciji

ČITANJE: 2 minute

Grad Banja Luka obavještava javnost da se zbog novonastale situacije na 6. sjednici Skupštine Grada, dio rukovodstva Gradske uprave nalazi u samoizolaciji.

Nakon što je utvrđeno da su četiri odbornika pozitivna na virus korona, kao i nekoliko novinara, rješenja o izolaciji su dobili gradonačelnik Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, gradski menadžer Bojan Kresojević, sekretar Skupštine Igor Šukalo, savjetnica gradonačelika Božana Šljivar, predstavnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vuk Višekruna, predstavnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slavko Davidović, te predstavnik Odjeljenja za komunalne poslove Boriša Mandić, zbog toga što su taj dan boravili unutar skupštinske sale.

Napominjemo da su pomenuti zaposlnici Gradske uprave, nakon testiranja, bili negativni na virsu korona, ali im je zbog kontakta sa zaraženim osobama određena samoizolacija u trajanju od pet ili deset dana.

U izolaciji se nalaze i brojni odbornici koji su prisustvovali sjednici koja se održavala 11. i 12. oktobra, kao i pojedini novinari i snimatelji koji su boravili unutar skupštinske sale.

Novonastala situacija jeste otežala funkcionisanje Grada, ali će zaposleni u izolaciji pružiti svoj maksimum, da iz svojih domova rade koliko su u mogućnosti, a sve kako bi Grad imao što manje posljedica zbog odsustva rukovodioca Gradkse uprave.

Iako je Skupština grada obezbijedila osnovne uslove za odvijanje sjednice u skupštinskoj sali, poput postavljanjem pregrada, pojačane higijene i smanjenja broja ljudi u sali, činjenica je da nisu ispoštovane sve propisane mjere, poput nošenja maski, a sve je dodatano u opasnost dovelo neodgovorno ponašanje pojedinaca.

Nedopustivo je da odbornik, čijem članu porodice je 10. oktobra potvrđeno da je pozitivan na virus korona, sutradan dođe na sjednicu.

Isto tako, nedopustivo je da pojedini odbornici ne poštuju izolaciju koja im je propisana.

Grad Banja Luka osuđuje neodgovorno ponašanje pojedinaca koji su svojom neodgovornošću ugrozili zdravlje ljudi, doveli Grad u nezahvalnu situaciju, kontaktom sa novinaraima otežali rad mnogim redakcijama, te ponovo odgodili sjednicu Skupštine Grada, koja nije zasjedala mjesecima, što predstavlja poroblem za dalji razvoj grada.

Grad Banja Luka ovim putem apeluje na sve odbornike, zaposlene u Gradskoj upravi, kao i građane da poštuju propisane mjere, te da budu svjesni pojedinačne odgovornosti koju svaki pojedinac nosi.

Odbornicima i novinarima koji su pozitivni na virus korona želimo brz oporavak i brz povratak svakodnevnim aktivnostima.

Zahvaljujemo Domu zdravlja na brzoj reakciji, a medijskim radnicima na strpljenju i objektivnom izvještavanju o novonastaloj situaciji, saopštila je Gradska uprava.

(SB)

Oznake: Gradska uprava