Vijesti 13.10.2021.

DIREKTOR AKVANE: Gostima nije posluživana hrana koju su pronašli inspektori

ČITANJE: 1 minuta

Hrana koju su inspektori pronašli nije posluživana gostima, jer se prilikom svakog izuzimanja hrane iz frižidera, obavezno provjeri rok trajanja, poručio je v.d. direktora “Akvane” Velibor Vukajlović.

On je ovo istakao nakon što je Republička inspekcija u restoranu ovog preduzeća otkrila hranu kojoj je istekao rok upotrebe.

“Bitno je i nema dileme da pomenuta izuzeta hrana nikako nije mogla biti plasirana ljetos na bazenima, niti bilo gdje drugdje, jer se tada na dnevnom nivou nabavljala hrana i istog dana stavljala u promet. U ovom slučaju, postupio sam prema nalogu inspekcije, ali i proveo disciplinski postupak i preduzeo mjere da se to više ne dogodi”, rekao je on.

Dodao je da direktnu odgovornost u ovom slučaju imaju rukovodilac poslova, raspoređeni kuvari i konobari, koji su, kaže, i priznali propust, te su sankcionisani u skladu sa pravnim propisima.

“Ova greška je ukazala na potrebu dodatnog kreiranja mjera zaštite od eventualnih grešaka, što je naš sledeći zadatak u kolektivu”, zaključio je Vukajlović, prenosi Srpskainfo.

(SB)