Sport 26.09.2021.

DIREKTOR BORCA DEMANTUJE NAVODE: Niko nije udario kapitena Sarajeva u Banjaluci

ČITANJE: 3 minute

Direktor Fudbalskog kluba Borca, Dejan Lukendić, demantovao je priče o napadu na kapitena FK Sarajevo, Amera Dupovca, nakon sinoćenje derbi utakmice 11. kola m:tel Premijer lige koja je odigrana na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Banjalučki klub je slavio rezultatom 1:0 golom Stojana Vranješa, a mrlja na utakmicu bačena je navodima kako je neko od radnika FK Borac fizički napao Dupovca u tunelu stadiona.

“Bio sam prisutan sve vrijeme dok se to dešavalo i gledao šta se dešavalo te na kraju i reagovao. Dupovac je u tunelu prišao glavnom sudiji Antoniju Bandiću i uhvatio ga, a tada je reagovalo osiguranje koje ih je razdvojilo. Sve drugo je izmišljotina. Sam Dupovac je rekao da je prišao sudiji i da ga je neko odgurnuo. To je sve što se desilo. Niko njega nije dodirnuo na način da ga je neko pokušao udariti. Nikoga u tom trenutku nisu zanimali igrači Sarajeva. Igrači Borca su slavili sa svojim navijačima pobjedu. Doveli smo potom i policiju da se odmah sve razjasni. Sam Dupovac nije prijavio da ga je neko udario, već neko iz ekspedicije FK Sarajevo. Dupovac je rekao da ga je neko samo odgurnuo. Želim spomenuti i da jedan igrač Sarajeva bio izuzetno bezobrazan te nam je psovao i vrijeđao nas na najstrašniji mogući način. Nema šta nam nije govorio”, rekao je Lukendić u razgovoru za Klix.

On je rekao da je pretjerano spinovanje javnosti koje je krenulo od FK Velež bez ikakve potrebe.

“Spinovanje na političkoj osnovi. I to traje već duži period. Ove prijetnje koje radi predsjednik Veleža Šemsudin Hasić govoreći kako se automobil sam zapalio i kako se trebaju provjeriti kočioni sistemi, to je dno dna. Ne mogu vjerovati. Čovjek koji bi trebao biti emancipovan i jedna od najvećih privrednika u BiH ponaša se gotovo kao dijete. Takve poruke koje šalje javnosti su van pameti. Čujem priče ne valjaju sudije. Da ne nabrajam ja utakmice gdje je bilo ‘milion’ grešaka na račun Veležovih protivnika. Ne opravdam političke poruke, ali treba znati odakle kreće spinovanje bez ikakve potrebe. To sam rekao i u Mostaru poslije i u toku utakmice”, dodao je.

Lukendić je potom poručio kako delegacija FK Sarajevo nije imala nikakvih problema u Banjaluci.

“Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković bio je gost na utakmici te je gledao susret u društvu prvog čovjeka FK Sarajeva Ismira Mirvića. Delegaciju FK Sarajevo niko nije pogledao ružno. Sjedili su na svojim mjestima u loži, niko im se nije obratio. Takav slučaj nije bio u Mostaru. Sva moguća spinovanja i negativne stvari koje su se desile u Mostaru pokušavaju se ostaviti po strani pa se izmišljaju priče, kao što je ova da je neko udario Dupovca”, poručio je Lukendić za kraj razgovora.

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo se za sada nisu oglašavali povodom ovog slučaja.

(E.M)