Vijesti 20.12.2015.

Direktor Er Fransa: Lažna uzbuna o bombi u avionu

ČITANJE: 1 minuta
air france
Izvršni direktor Er Fransa izjavio je da su navodi svjetskih medija o bombi pronađenoj na letu 463 sa Mauricijusa do Pariza “lažna uzbuna”, piše „Sputnjik“.

Kako navodi, riječ je o lažnoj bombi.

Osim toga, zvaničnici kenijskog aerodroma izbrisali su reči „bomba“ i „eksploziv“ iz izvještaja o pronađenom uređaju.

Podsjećamo, kenijski zvaničnici su ranije saopštili da je potvrđeno da je sumnjiva naprava pronađena u toaletu u avionu na letu Er Fransa bila bomba, preneo je AP.

Boing 777 sa 463 putnika i 14 članova posade, napustio je Mauricijus u 21 sat po lokalnom vremenu i trebalo je da sleti na aerodrom Šarl de Gol u Parizu u 05 sati 50 minuta po lokalnom vremenu.

Međutim, prinudno je sletio na aerodromu u Mombasi u Keniji pošto je posada obavijestila kapetana o sumnjivoj napravi u toaletu.

Kenijski zvaničnik, koji je insistirao na anonimnosti jer nije ovlašćen da daje izjave za medije, rekao je da je jedan putnik tokom leta u toaletu primjetio nešto nalik “ručnom satu postavljenom na kutiju”, prenio je AP.

Putnik je o napravi obavijestio kabinsko osoblje, koje je informisalo pilote, što je dovelo do odluke u prinudnom sletanju na aerodrom u kenijskom gradu.

Takođe, kenijski ministar unutrašnjih poslova je saopštio da je eksploziv nakon slijetanja iznijet iz aviona i odnijet sa aerodroma.

(Glas Srpske)