Vijesti 25.06.2016.

Direktor vrtića u banjalučkom Centru za predškolsko vaspitanje ima pet pomoćnika

ČITANJE: 2 minute

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ima pet pomoćnika direktora sa različitim zaduženjima, a pitanje neophodnosti angažovanja toliko rukovodilaca u ovoj javnoj ustanovi izazvalo je negodovanje odbornika i pozicije i opozicije u Skupštini grada.

U gradskim vrtićima na mjestu pomoćnika direktora za pravna pitanja zaposlena je Slavica Keča, za materijalno-finansijske i komercijalne poslove Momirka Mitrović, za organizaciju ishrane i održavanje Zoran Stanković, za vaspitno-obrazovni rad Mira Galić i za kadrovska pitanja Nataša Radulović.

Da je stvarno takvo stanje u ovoj ustanovi potvrdila je i direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović.

Kazala je da je sistematizaciju radnih mjesta koja uključuje pet pomoćnika direktora naslijedila od ranijeg rukovodstva kada je preuzela dužnost direktora Centra 7. aprila.

Prva četiri radna mjesta postoje u Centru možda i desetak godina, dok je posljednje, pomoćnika direktora za kadrovska pitanja, uvedeno izmjenom sistematizacije radnih mjesta koju je gradonačelnik Slobodan Gavranović odobrio 5. aprila. To radno mjesto je preuzela raniji direktor Centra Nataša Radulović i tu će ostati do avgusta ove godine kada stiče uslove za penziju. Nakon toga to radno mjesto će biti ukinuto – rekla je Kurtinovićeva.

Smatra da su uloge ostalih pomoćnika direktora neophodne za svakodnevno funkcionisanje Centra.

Centar je veliki, moramo voditi računa o 22 objekta, 320 zaposlenih i velikom broju djece koja su svakodnevno u vrtićima. U upravi nemamo puno zaposlenih, ali potrebni su radnici koji će svako u svojoj oblasti voditi računa o finansijama, o održavanju objekata, sarađivati sa dobavljačima, donatorima, gradom, republičkim institucijama, te brinuti o različiti zahtjevima roditelja – kazala je Kurtinovićeva.

Iako je Skupština grada podržala izvještaj o finansijskom poslovanju gradskih vrtića za 2015. godinu, u toku rasprave odbornici pozicije i opozicije su se složili da je apsurdno što u toj ustanovi ima toliko pomoćnika direktora.

Odbornik PDP-a Zoran Talić smatra da se ništa značajno nije promijenilo dolaskom novog rukovodstva u Centar za predškolsko vaspitanje.

Mjestom pomoćnika direktora nagrađen je bivši direktor Nataša Radulović za sve ono što je urađeno u Centru dok je ona bila na njegovom čelu. Uz sve to, nije napravljen pravilnik za upis djece. To što kažu da je “u pripremi” nije dovoljno – kazao je Talić.

Oznake: Zoran Talić