Vijesti 06.11.2015.

Direktorka Tanjuga: Ima nade!

ČITANJE: 1 minuta
djukic branka
Direktorka Tanjuga Branka Đukić izjavila je da je premijer Aleksandar Vučić obavijestio da će se naći rješenje za Tanjug.

– Ja sam juče prijepodne imala sastanak sa premijerom, razgovarali smo o situaciji u kojoj smo se našli. Mi smo juče već obavijestili javnost da je predsjednik vlade bio protiv gašenja Tanjuga. Premijer me juče obavijestio da će da se nađe neko rješenje- rekla je Đukić za televiziju Pink.

Prema njenim riječima, jasno je da Tanjug ne može da ostane u vlasništvu države, ali i da država ne želi da dozvoli da se agencija zatvori.

– Dakle, ipak ima nade za Tanjug- rekla je Đukić.

Ona je navela da je ovih dana bilo mnogo tačnih i polutačnih informacija, pa i dezinformacija u štampi, ističući da hoće da vjeruje da su sve bile dobronamjerne, odnosno da su izraz želje da se Tanjug ne zatvori.

– Zahvalni smo svima koji poštuju naš rad, a posebno premijeru koji, kako sam razumjela, shvata ulogu i značaj nacionalne novinske agencije- rekla je Đukić.

Upitana da li ima neki prijedlog rješenja, Đukić je, naglasivši da će model definisati vlada, istakla da agencija ima spreman biznis plan po kojem može da funkcioniše bez velikih problema, bez subvencija, kao tržišno održiva.

– To podrazumijeva i nove servise, ali mislim da je rano da o tome sad govorim- rekla je Đukić.

(Agencije)