Vijesti 18.03.2021.

Direktorica “Centra za predškolsko”: Zatekla sam mobing i stranačko zapošljavanje

ČITANJE: 1 minuta

Danas je ispred Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Banjaluci v.d. direktora Vesna Banjac govorila o stanju koje je zatekla u ovoj ustanovi nakon preuzimanja dužnosti.

Tom prilikom Banjčeva je istakla da je “politika uplela svoje prste u rad Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i to se do sada vidjelo na svakom koraku”, te da je po preuzimanju dužnosti zatekla “mobing i stranačko zapošljavanje na svakom koraku.

Iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje juče je saopšteno da su dobili rekordan broj prijava za radno mjesto vaspitača, te iako je konkurs raspisan za 13 radnih mjesta, prijavljeno je skoro 10 puta više ljudi.

V.d. direktora Centra, Vesna Banjac, poručila je da se do sada nije događalo da se prijavi ovoliki broj ljudi, jer mnogi do sada nisu vjerovali u konkurse.

“Iako su se konkursi i ranije sprovodili, malo ko je u njih vjerovao. Danas mogu da kažem da se ljudima vraća vjera u konkurse i garantujem da će sve procedure biti ispoštovane. Primaćemo samo stručne ljude,” rekla je Banjac.

Ona ističe da će ovo biti prvi konkurs koji će se sprovoditi po novom pravilniku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Do sada smo imali do 40 prijava maksimalno, a danas preko 100. To govori da su promjene već došle i da ljudi, polako ali sigurno, mijenjaju svijest i mišljenje o konkursima i načinu rada ove ustanove,” poručila je ona.

(N.S)