DIREKTORICA H&M-a CLAUDIA OSZWALD: Kupcima ćemo za staru odjeću davati popuste na novu

Direktorica popularnog švedskog modnog brenda za Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Gruziju i BiH Claudia Oszwald najavila je prve pogodnosti za kupce u BiH.

Prva H&M prodavnica u našoj zemlji od danas je smještena u Delta Planet centru u Banjoj Luci. Na početku razgovora Oszwald nam govori kako smatra da su Bosanci i Hercegovci modno osviješteni ljudi, ali kako će vrijedni H&M tim u budućnosti raditi na istraživanju bh. tržišta.

“Činjenica da smo došli ovdje govori da vidimo veliki potencijal u Bosni i Hercegovini. Imamo veliku posvećenost održivosti mode. Kao jedan od primjera za to je aktivnost koju ćemo imati od našeg početka u BiH, a koja podrazumijeva da svaki potrošač može donijeti staru ili odjeću koju ne treba, bilo kojeg brenda, i za to će dobiti poklon vaučer s popustom od 15 posto na omiljeni komad odjeće, a odjeću koja im ne treba u daljnjem procesu recikliramo i ona dobija svoju novu vrijednost. Naša proljetna kolekcija prvi put je napravljena od naših održivih materijala. To pokazuje našu posvećnost”, kazala nam je Oswald.

Na pitanje da li će cijene odijevnih komada H&M-a biti usklađene sa cijenama odjeće u BiH, Oszwald ističe kako je politika ovog brenda da svuda gdje je prisutan ima iste cijene.

“Smatramo da imamo atraktivne cijene. Naša poslovna ideja jeste da nudimo modu i kvalitet po najpovoljnijoj cijeni na održiv način. Cijene se mogu razlikovati u zavisnosti od određene poreske politike, carinskih izdvajanja i slično”, otkriva nam direktorica H&M-a.

Iako je H&M prodavnica u Banjoj Luci prva koju ovaj brend otvara u našoj zemlji, kupci u BiH ipak mogu pronaći pojedine H&M komade u drugim prodavnicama. Oszwald nam govori kako će učiniti sve na zaštiti H&M-a u BiH.

“Vezano za bilo šta što nije u okviru naših internih procedura i zakonske regulative, naša pravna procedura bavi se zaštitom našeg branda”, kratko je prokomentarisala Oszwald.

H&M svoj put u BiH tek počinje prvom prodavnicom u Banjoj Luci.

“Ako vidite iz prethodnih iskustava, kada dolazimo na neko tržište, nikada se ne zaustavljamo na jednom gradu i svakako istražujemo mogućnosti u nekim drugim gradovima u BiH gdje ćemo, nadam se, uskoro imati priliku obradovati sve ljubitelje mode”, zaključila je Oszwald.

Prvi kupci moći će ući u H&M u Banjoj Luci danas od 16 sati. Podsjećamo, popularni švedski brend sinoć je održao zabavu za VIP zvanice kada su goste zabavljale Nataša Bekvalac i Emina Jahović.

Ova prodavnica prostire se na gotovo 2.500 kvadratnih metara, na dvije etaže, a budućim kupcima obećava jedinstveno i uzbudljivo iskustvo kupovine.

(Klix.ba)
TRADICIONALNA KOTLIĆIJADA Zadatak – priprema najboljeg ribljeg parikaša

Javna ustanova Sportski centar „Borik“ i Banjalučka pivara u subotu, organizuju po 16. put tradicionalnu manifestaciju Kotlićijada „Borik Nektar 2019“. Kako su najavili, svečano otvaranje manifestacije je zakazano za 10 časova u parku sportske dvorane „Borik“, a proglašenje pobjednika u 14 časova. Tematski zadatak ovogodišnje kotlićijade je riblji paprikaš u tradicionalnom kotliću. Kao i prošle

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

Kancelarija Ambasade SAD Banjaluka donirala je kancelarijsku opremu Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi. Brojne stolice, stolove, veliki televizor, računar, kamere i fotoaparate, koji su nekada bili dio prostora starog Američkog kutka, sada će koristiti učenici ove srednje škole. Lija Tiz, direktor Odjela za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da su odabrali upravo ovu

UKRUPNJAVANJE: SRS Milanka Mihajlice kolektivno pristupila PDP-u

„Drago mi je što je postignuta velika saglasnost o ulasku Srpske radikalne stranke Republike Srpske u Partiju demokratskog progresa, koja bi bila politička, organizaciona, kadrovska i pravna integracija“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon sastanka delegacija dvije stranke povodom integrisanja SRS RS u PDP. Borenović je istakao da je zadovoljan postignutim dogovorom sa korektnim,

2.000 maturanata na manifestaciji ”Dan otvorenih vrata”

Manifestacija ”Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci” 19. aprila 2019. godine okupila je oko 2.000 maturanata iz više gradova i opština Republike Srpske, koji su imali priliku da dobiju sve važne informacije o studijima koji se izvode na fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci.

Otvorena izložba dokumenata iz fonda Slobodana Penezića Кrcuna

U Banskom dvoru danas je otvorena izložba arhivskih dokumenata „Mleko i krv“ – Iz ličnog fonda Slobodana Penezića Кrcuna, autora Željka Markovića. Direktor Arhiva Republike Srpske Bojan Stojnić kazao je da je postavka izložbe u Banjoj Luci plod višedecenijske saradnje između tog i Istorijskog arhiva u Užicu na polju izdavačko-izložbene djelatnosti. Autor izložbe Željko Marković

ČUBRILOVIĆ: Saradnja NSRS i Saveza opština i gradova donosi dobre rezultate

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je parlament partner Savezu opština i gradova Republike Srpske i pozdravlja svaku inicijativu koja dođe iz ove organizacije jer takva saradnja donosi dobar rezultat u interesu građana. “Želimo i da imamo što češću komunikaciju i pojedinačno s lokalnim zajednicama i sa Savezom. To znači