DIREKTORICA H&M-a CLAUDIA OSZWALD: Kupcima ćemo za staru odjeću davati popuste na novu

Direktorica popularnog švedskog modnog brenda za Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Gruziju i BiH Claudia Oszwald najavila je prve pogodnosti za kupce u BiH.

Prva H&M prodavnica u našoj zemlji od danas je smještena u Delta Planet centru u Banjoj Luci. Na početku razgovora Oszwald nam govori kako smatra da su Bosanci i Hercegovci modno osviješteni ljudi, ali kako će vrijedni H&M tim u budućnosti raditi na istraživanju bh. tržišta.

“Činjenica da smo došli ovdje govori da vidimo veliki potencijal u Bosni i Hercegovini. Imamo veliku posvećenost održivosti mode. Kao jedan od primjera za to je aktivnost koju ćemo imati od našeg početka u BiH, a koja podrazumijeva da svaki potrošač može donijeti staru ili odjeću koju ne treba, bilo kojeg brenda, i za to će dobiti poklon vaučer s popustom od 15 posto na omiljeni komad odjeće, a odjeću koja im ne treba u daljnjem procesu recikliramo i ona dobija svoju novu vrijednost. Naša proljetna kolekcija prvi put je napravljena od naših održivih materijala. To pokazuje našu posvećnost”, kazala nam je Oswald.

Na pitanje da li će cijene odijevnih komada H&M-a biti usklađene sa cijenama odjeće u BiH, Oszwald ističe kako je politika ovog brenda da svuda gdje je prisutan ima iste cijene.

“Smatramo da imamo atraktivne cijene. Naša poslovna ideja jeste da nudimo modu i kvalitet po najpovoljnijoj cijeni na održiv način. Cijene se mogu razlikovati u zavisnosti od određene poreske politike, carinskih izdvajanja i slično”, otkriva nam direktorica H&M-a.

Iako je H&M prodavnica u Banjoj Luci prva koju ovaj brend otvara u našoj zemlji, kupci u BiH ipak mogu pronaći pojedine H&M komade u drugim prodavnicama. Oszwald nam govori kako će učiniti sve na zaštiti H&M-a u BiH.

“Vezano za bilo šta što nije u okviru naših internih procedura i zakonske regulative, naša pravna procedura bavi se zaštitom našeg branda”, kratko je prokomentarisala Oszwald.

H&M svoj put u BiH tek počinje prvom prodavnicom u Banjoj Luci.

“Ako vidite iz prethodnih iskustava, kada dolazimo na neko tržište, nikada se ne zaustavljamo na jednom gradu i svakako istražujemo mogućnosti u nekim drugim gradovima u BiH gdje ćemo, nadam se, uskoro imati priliku obradovati sve ljubitelje mode”, zaključila je Oszwald.

Prvi kupci moći će ući u H&M u Banjoj Luci danas od 16 sati. Podsjećamo, popularni švedski brend sinoć je održao zabavu za VIP zvanice kada su goste zabavljale Nataša Bekvalac i Emina Jahović.

Ova prodavnica prostire se na gotovo 2.500 kvadratnih metara, na dvije etaže, a budućim kupcima obećava jedinstveno i uzbudljivo iskustvo kupovine.

(Klix.ba)
Jabuke ajdared povučene s tržišta

Jabuke ajdared, proizvođača “Ogi voće” Gradiška, povučene su s tržišta BiH jer su rizične po zdravlje posebno djece zbog povišenog nivoa ostataka pesticida, saopštili su juče iz Agencije za sigurnost hrane BiH. “Utvrđeni nivo ostataka pesticida u proizvodu nije u skladu s odredbama Pravilnika o maksimalno dopuštenim nivoima ostataka pesticida u i na hrani i

CVIJANOVIĆ: Maksimalna podrška Srpske ustanovama kulture

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci da će sve institucije Srpske rukovodstvima ustanova kulture pružiti maksimalnu podršku, ali i ponuditi konkretna, racionalna i realna rješenja koja će doprinijeti prevazilaženju njihovih problema. Cvijanovićeva je na sastanku sa direktorima republičkih ustanova kulture istakla da institucije od nacionalnog značaja imaju odlične potencijale za razvoj

(FOTO) Konji i magarac izazvali čuđenje na ulicama Banjaluke

Ne tako uobičajenom prizoru svjedočili su danas stanovnici grada na Vrbasu. Banjalučkim tranzitom u saobraćaj su se uključila i konjska kola. I dok su „drveno vozilo“ vukli konji, detalj iza mnoge je dodatno šokirao. Konj i magarac vezani za kola dodatan su teret životinjama sprijeda. Putnici – par starijih ljudi i djece, nisu se puno

Benedi Đukanović saslušan u Tužilaštvu, negirao povezanost sa ubistvom Slaviše Krunića

Benedi Đukanović danas je u Republičkom tužilaštvu negirao da je povezan sa ubistvom vlasnika “Sektora sekjuriti” Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, potvrdila je za Srpskainfo Dragica Tojagić, portparol ovog tužilaštva. Ona je dodala da je on zatim upućen nazad u KPZ Banjaluka, a da se istraga u ovom slučaju nastavlja. Đukanović je danas

Modna agencija “Cyrus Models” pokreće školu za modele u Banjaluci, start od 7. jula

“Cyrus Models”, modna matična agencija sa sjedištem u Beču, osnovana 2014. godine sa uspješnim radnim iskustvom na međunarodnom tržištu, pokreće po prvi put školu za modele u Bosni i Hercegovini, i to u Banjaluci, od 7. jula. Škola traži nova lica i ambiciozne mlade ljude koji žele da započnu međunarodnu karijeru profesionalnog modela. Tokom ovog

Avion “Rajanera” krenuo iz Berlina u Banjaluku, zbog grmljavine morao u Bukurešt

Slijetanje aviona kompanije Rajaner, koji je letio iz Berlina za Banjaluku, preusmjereno je na aerodrom u Bukureštu, u Rumuniju. Lokacija slijetanja je promijenjena zbog grmljavine. – Ovaj let iz Berlina u Banjaluku 16. juna preusmjeren je u Bukurešt zbog oluja u Banjaluci. Let je nastavljen do Banjaluke kasnije tokom noći kada su se vremenski uslovi