Region 17.03.2021.

DIRLJIV SUSRET Gabrijela konačno upoznala psa koji ju je spasao iz ruševina u Petrinji (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

Tokom razornog zemljotresa u Petrinji u decembru prošle godine, stradala je i opština, a u njenim ruševinama umalo i djevojka Gabrijela, da nije naišao hrabri pas Dracko.

Hrvatska gorska služba spasavanja na svom Tviter profilu podijelila je fotografije njihovog nedavnog, neobičnog ali emotivnog susreta. Njihov pas Dracko konačno je upoznao Gabrijelu Cidić koju je pronašao u ruševinama Petrinje, piše Indeks.hr.

– Danas je naš Kruno sa svojim spasilačkim psom Drackom posjetio Gabrijelu Cidrić. Gabrijelu je upravo Dracko detektovao ispod ruševina u zgradi gradske kuće u Petrinji. Upoznavanje s Drackom je podsjećao na susret dvoje starih prijatelja. Gabrijela, želimo ti brz oporavak – napisali su na Tviteru.

U Fejsbuk statusu koji se nakon akcije spasavanja dijelio na mrežama navodi se da je Draco prije nekoliko godina trebalo da bude uspavan, u skloništu je bio agresivan.

Kruno Stipetić vjerovao je da mu samo treba pružiti priliku. I bio je u pravu. Draco, prva njuška HGSS-a, pronašao je i spasio ženu koja je ostala zatrpana u zgradi petrinjske opštine.

(N.S)

Oznake: Petrinja