Sport 27.08.2020.

DIRLJIVI MOMENTI NA GRADSKOM STADIONU: Teodora ustala iz invalidskih kolica i potrčala stazom

ČITANJE: 2 minute

Prvi inkluzivni atletski miting, nedavno održan na Gradskom stadionu u Banjaluci zauvijek je obilježio momenat koji je mnogim prisutnim natjerao suze na oči.

Teodora Pavlović (14), djevojčica koja se od rođenja bori sa cerebralnom paralizom i kreće se uz pomoć hodalice i invalidskih kolica uz glasnu podršku navijača sa tribina i svog trenera trčala je atletskom stazom stadiona u Banjaluci.

Ovaj dirljivi trenutak u kratkom video snimku zabilježila njena majka Daniela Zeljaja.

“Teodora je bila oduševljena, dala je sve od sebe. Rekla mi je da je u jednom trenutku imala osjećaj da će nastaviti da trči i ako je puste. Mislim da je to najbolje pokazuje koliko su bavljenje sportom i takmičenja važna za našu djecu”, rekla je mama Daniela.

Teodora je, zajedno sa još 40-ak drugara, djece i mladih sa teškoćama u razvoju iz cijele RS, nastupila na atletskom mitingu, koji je organizovala Škola sporta za lica s poteškoćama u razvoju “Sunce”, koja djeluje pod motom “Sport za sve”. Takmičenje je podržala Specijalna Olimpijada u BiH.

Mali atletičari su se takmičili u trkačkim disciplinama, skoku u dalj, bacanju kugle, vorteksa i loptice, a tamo gdje je to bilo neophodno pripomogli su im i njihovi treneri.

https://www.facebook.com/daniela.zeljaja/videos/10221539522060080/

 

 

“Ponosni smo što smo uspjeli da organizujemo ovu manifestaciju. Osmijesi na licu naših takmičara govore više od hiljadu riječi. Ovo je samo početak jedne lijepe priče i dokaz da sport zaista jeste za svakog”, rekla je Ana Ilijašević, trenerica u Školi sporta “Sunce”.

Mala Teodora redovno trenira u školi “Sunce”, a ima i mnogo drugih interesovanja. Uz sve to je odlična učenica.

(N.S/ Banjaluka.net, FOTO: Daniela Zeljaja)