Magazin 31.10.2017.

DIS teatar izveo komediju “Epitaf”

ČITANJE: 1 minuta

U okviru “Varoš festa”, mladi glumci Dis teatra iz Banjaluke izveli su karikaturalnu komediju “Epitaf”, koju je režirao Novica Bogdanović.

Bogdanović je rekao Srni da je predstava “Epitaf” čudan spoj teksta koji je napisala Dora Delbianko i geografskog porijekla Balkana.

“Riječ je o karikaturalnoj komediji u kojoj je opjevana porodica koja živi u dobrovoljnom karantinu, uzgaja oružje, mržnju i sulude ideje o popisnim listama potencijalnih žrtava”, naveo je Bogdanović.

On je istakao da se u ovoj predstavi, koju igra osam glumaca, najbolje vidi potreba ljudi na Balkanu “da budu naoružaniji od onih u komšiluku”.

“Način na koji je predstava postavljena vuče na lijepo doba strip komedija, poput `Radovana trećeg` i ‘Maratonaca koji trče počasni krug`. Riječ je o jednoj balkanskoj komediji koja nam je nekako sladunjavo smiješna”, poručio je Bogdanović.

On je dodao da kotorvaroški Festival omladinskih pozorišta postaje ozbiljna manifestacija na koju domaća publika može da bude ponosna.

Treći “Varoš fest” zatvoriće večeras Mješoviti ansambl BiH plesnom predstavom “Ptice” po Aristofanu, gdje će publika moći da vidi nove forme i stilove plesnog teatra.

(Nezavisne)