Vijesti 04.12.2017.

Dispečerka pritisnula taster i otjerala davitelja

ČITANJE: 3 minute

Pritiskom na taster, kojim je alarmirala radne kolege taksiste, hrabra tridesetdevetogodišnja dispečerka “Banjalučkog taksija” uspjela je da se spasi od napadača, koji ju je preksinoć, na njenom radnom mjestu u dispečerskom centru, pokušao udaviti telefonskim kablom.

Zbog ovog brutalnog napada, koji je okvalifikovan kao pokušaj ubistva, brzom reakcijom policije uhapšen je Banjalučanin Dejan Knežević (28).

Šokirani taksisti ispričali su “Nezavisnim” da se ova stravična drama odigrala nakon što je taj mladić, dok je bio ispred jednog kafića u Majevičkoj ulici na Petrićevcu, pokušao da naruči vožnju, ali mu to nije pošlo za rukom, jer se ranije nije pokazao kao pristojan putnik.

“Njegov telefon, kada je u pitanju naručivanje taksi vozila Viberom, blokiran je u ‘Banjalučkom taksiju’. Takvo je pravilo za sve one koji se ponašaju nasilno, ili neće da plate ili vrijeđaju vozače i slično. Ukoliko takvi putnici nazovu na fiskni, kaže im se da nema slobodnog vozila. On je bio ranije provokativan, dakle, nije za vožnju”, pojašnjava taksista upućen u detalje preksinoćnog napada.

Pošto vozilo nije dobio, kako dodaje naš izvor, napadač se uputio prema kancelariji u Ulici Slavka Rodića, gdje je dispečerka bila sama. Niko ne zna kako je tačno sa Petrićevca stigao do jezgra Banjaluke, ali je poznato da je u susjednom kafiću pitao gdje je “Banjalučki taksi” i tako pronašao radnicu.

“Ušao je unutra, zatvorio vrata. Prvo je šakama počeo tući radnicu, a zatim ju je bacio sa stolice na radijator. Utom ju je počeo gaziti nogama, a nakon toga uzeo telefonski kabl i počeo je daviti. Ona je uspjela da pritisne taster za vezu sa taksistima i pozove pomoć”, otkriva taksista za “Nezavisne”.

Dragan Purišić, predsjednik Udruženja “Banjalučki taksi”, ističe da su kolege u roku od dva-tri minuta stigle na mjesto napada.

“On je znao da mora na brzinu reagovati. Čim ju je izudarao, pobjegao je. Nekoliko sekundi prije dolaska kolega uspio je pobjeći”, navodi Purišić.

Policija je kao dokaz uzela telefon čijim kablom je radnicu davio, a ostala oprema, koja je ispremetana tokom napada, vraćena je u funkciju.

“Naša koleginica je na bolovanju. U nedjelju do tri sata bila je na pregledima, na slikanju. U šoku smo svi. Napada na taksiste je bilo, ali napade na radnice centra nismo evidentirali ranije”, napominje Purišić.

Odmah nakon bjekstva, u potragu za napadačem bacili su se i policajci, ali, kako saznajemo, i brojni taksisti. Policija je bila brža.

Uz navođenje inicijala osumnjičenog, Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, navela je da je on uhapšen oko 22 sata, zbog sumnje da je radnicu pokušao ubiti oko 18.20.

“Osumnjičen je da je došao do kancelarije radnice taksi službe i prvo je verbalno napao, a zatim je pokušao ubiti omotavanjem kabla oko vrata. Zahvaljujući efikasnoj reakciji policije, osumnjičeni je identifikovan i uhapšen”, kazali su iz policije.

(Nezavisne)