Magazin 17.05.2016.

DJ Hamilton na Noći muzeja Banjaluka 2016

ČITANJE: 3 minute
FOTO ZA MEDIJE
EXIT MAGIC Vam predstavlja saradnju sa Muzejom savremenih umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci u organizovanju Noći muzeja, koja se prve subote nakon Međunarodnog dana muzeja, što je 18 maj, održava u preko 60 gradova u Evropi!

Noć muzeja se i Banjaluci održava dugi niz godina i važi za događaj koji publici nudi drugačije audio-vizuelno iskustvo, što ni ovaj put neće izostati. Naime, ove godine nastupiće tribute to beatles The Bestbeats iz Beograda, banjalučki DJ dvojac GENTS i DJ Hamilton, koji dolazi iz čuvene izdavačke kuće UKF iz Londona, koja se publici u regionu već nekoliko godina predstavlja na UKF binama na EXIT i Sea Dance Festivalu!

Magična avantura gotovo prstima može da se dohvati jer nam je svega nekoliko nedjelja ostalo do početka EXIT festivala i EXIT Magic avanture, a dio te atmosfere publika u Banjaluci moći će da osjeti zahvaljujući nastupu DJ Hamiltona koji je nesumnjivo pravi predstavnik UKF, prestižne izdavačke kuće za koju izdaju vodeći artisti iz cijelog svijeta kada je riječ o žanrovima drumm and base i dubstep.

Hamilton je DJ i producent koji je već dugi niz godina u samom vrhu muzičkog žanra koji na velika vrata dolazi u region, o čemu svjedoče mnogobrojni događaji u regionu. Riječ je o pravom predstavniku londonske drum and base scene, odakle dolaze legendarni Roni Size, High Contrast i Rudimental, a koji predvodi plejadu mladih umjetnika koji u okviru UKF-a postavljaju standarde i grade muzičke trendove koji osvajaju srca publike širom planete.

Hamilton će u dvočasovnom setu demonstrirati rijetko viđene DJ vještine na ovim prostorima, a kritičari se slažu u ocjeni da se radi o jednom od največih virtuoza za miksetom! Posebno je zanimljivo što je Hamilton trenutno u fazi produciranja novih izdanja pa bi tako publika u Banjaluci mogla eksluzivno čuti neki od njegovih najnovijih radova, koje tek trebaju da se predstave svjetskoj javnosti.

The Best Beats je jedan od najboljih svjetski tribute to Beatles bendova koji nose epitet vrhunskih muzičara i majstora rock and roll zvuka 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka. Bend koji je sastavljen od iskusnih muzičara koji su ostvarili karijere i u drugim bendovima poput beogradskih Vampira, a koje odlikuje autentičnost zvuka i izraza koji po mnogima donose atmosferu po kojoj su Beatles-i postali jedan od najvećih bendova u muzičkoj istoriji!

Ideja Gents-a je da ciljaju na publiku nešto istančanijeg sluha, a ipak šireg spektra preferiranih muzičkih pravaca, kako bi na taj način dali priliku za uživanje pravim muzičkim sladokuscima i znalcima, a istovremeno podržali bh elektronsku imuzičku scenu obogativši je za još jednim vidom javnog muzičkog izraza. Koncept suštinski predstavlja nastavak aktivnosti na promociji urbane i festivalske kulture, što je ovaj dvojac, Danijel Dakić i Filip Jakovljević a.k.a. Filly, kroz promoterske aktivnosti uspješno radio unazad nekoliko godina.

Dajući podršku važnim događajima i institucijama kulture u regionu u okviru kampanje EXIT Magic, želimo da pokažemo da je neophodno graditi partnerske odnose i pružati maksimalnu podršku institucijama, organizacijama i pojedincima čije aktivnosti su usmjerene na razvoj i unapređenje životnog standarda i kulturne osvještenosti građana.

Podsjećamo da je u toku prodajna akcija 4+1 o kojoj više informacija možete saznati putem www.exitfest.org, dok se ulaznice za EXIT i Sea Dance Festivale, odnosno EXIT MAGIC avanturu mogu u Banjaluci kupiti u turističkim angecijama Sebastijan i MG Travel kao i putem on-line ticket servisa Kupikartu.ba

(Banjaluka.net)