Magazin 22.01.2018.

Đaci nakon raspusta ponovo u školskim klupama!

ČITANJE: 1 minuta

U RS počinje drugo polugodište u školskoj 2017/2018. godini.

U školske klupe nakon raspusta vratiće se 134.000 đaka. Da drugo polugodište nesmetano može da počne potvrdilo je i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, te školsko zvono može da se oglasi u svih 187 osnovnih i 93 srednje škole.

“U školske klupe će sjesti oko 92.000 osnovaca i oko 42.000 srednjoškolaca”, kazali su u ministarstvu. Dodali su da će proljećni raspust trajati od 2. do 6. aprila, dok se nastava u drugom polugodištu završava najkasnije 22. juna.

“Za učenike završnog razreda osnovne škole nastava će biti završena najkasnije 8. juna. U srednjim školama nastava se završava 14. juna, osim za učenike završnih razreda koji će se s klupama oprostiti 17. maja”, istakli su u ministarstvu.

Vozači, oprez!

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS povodom početka drugog polugodišta apeluje na vozače da povećaju oprez u blizini škola i vrtića.

“Policija će, kao i prethodnih godina, prisustvom u blizini škola te, prije svega, preventivnim djelovanjem spriječiti ugrožavanje djece u saobraćaju”, saopšteno je iz MUP-a.

(ATV)