Vijesti 02.11.2020.

ĐACI PONOVO U KLUPAMA: Nastavlja se nastava u školama u Republici Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

U školama u Republici Srpskoj danas je nastavljen vaspitno-obrazovni proces, te organizovanje proširenog programa za najmlađe učenike, u skladu sa preventivnim epidemiološkim mjerama, potvrđeno je u Ministarstvu prosvjete i kulture.

U prostorijama osnovnih i srednjih škola od danas će biti realizovane i sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, naveli su u Ministarstvu.

Iz Ministarstva ističu da im, u skladu sa epidemiološkom situacijom, vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave, u narednom periodu mogu dostaviti prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama.

Prijedlog može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

– Ministarstvo i Republički pedagoški zavod će, u slučaju potrebe u bilo kojoj lokalnoj samoupravi, za učenike osnovne škole, u saradnji sa Radio-televizije Republike Srpske, organizovati nastavu na daljinu, a za učenike srednje škole nastava na daljinu će biti organizovana posredstvom elektronskih sredstava komunikacije, na isti način kao što je to bilo uspješno realizovano u drugom polugodištu prethodne školske godine – naglašavaju u resornom ministarstvu.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srpskoj se od 26. oktobra u osnovnim i srednjim školama nastava odvijala onlajn radi preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave širenja virusa korona, a na osnovu odluke Republičkog štaba za vanredne situacije.

(Srna)