Politika 06.12.2021.

ĐAJIĆ: Ako sve porodilje budu isplaćene, SNSD će prisustvovati sjednici o rebalansu budžeta

ČITANJE: 2 minute

Odbornici SNSD-a i skupštinske većine prisustvovaće sjednici Skupštine grada Banjaluka kada se bude raspravljalo o rebalansu ovogodišnjeg budžeta, pod uslovom da se u ovoj godini isplati po 500 KM za sve porodilje, njih 1.760, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.

Đajić je izrazio zadovoljstvo što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obećao da će ispuniti zahtjev skupštinske većine o ovoj isplati, ali je naglasio da će insistirati da se isplate sve porodilje, a ne samo one koje su uspjele da predaju zahtjeve.

On je danas na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da se SNSD zalaže da se pomoć porodiljama u gradu Banjaluka isplati i u narednoj godini.

“Dobrobit politike koju vodimo već su osjetili zdravstveni radnici koji su dobili po 500 KM, a sada će osjetiti i porodilje koje će dobiti isti iznos. To pokazuje našu istrajnost i želju za uređenjem Banjaluke. Naše opredeljenje je da se nakon ovoga okrenemo unapređenju i uređenju grada”, poručio je Đajić.

On je rekao da je srećan što će biti ispoštovana ranija odluka skupštinske većine o isplati naknada, a istovremeno ogorčen što je do toga došlo nakon prijetnji skupštinske većine da će blokirati rad gradske skupštine Banjaluka.

Đajić je rekao da su SNSD i skupštinska većina opredijeljeni za razvoj grada i da rade u interesu njenih građana.

On je dodao da će skupštinska većina ozbiljno učestvovati u raspravi i analizi rebalansa ovogodišnjeg budžeta i da u tom pogledu neće biti blokade gradske skupštine.

“Stanivuković sam blokira grad i to je nečuveno. Krši zakon jer nije imenovao načelnike odjeljenja. Mi predlažemo da imenuje vršioce dužnosti načelnika odjeljenja sa potrebnim kvalifikacijama i daćemo podršku tome”, naveo je Đajić.

Đajić je rekao da je grad Beograd danas uplatio pomoć od tri miliona evra za Banjaluku, izražavajući veliku zahvalnost matici Srbiji, koja pomaže Republici Srpskoj u svemu.

“Ne želimo da ta sredstva Stanivuković zloupotrijebi, kao što je zloupotrijebio posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na prijedlog SNSD-a i koalicionih partnera dobio ključ grada Banjaluke, a tada je gradonačelnik pokušavao da prisluškuje Vučića i napravio je sramotu za građane Banjaluke”, istakao je Đajić.

On je rekao da ta sredstva treba da budu usmjerena tamo gdje su i namijenjena.

(Srna/SB)