Vijesti 01.01.2023.

Đajić darivao prvu bebu rođenu u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić u ime predsjednika Srpske Milorada Dodika darivao je zlatnikom prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj.

Prva djevojčica rođena u Republici Srpskoj je Maša iz Broda, koju je na svijet donijela Tanja Јanjić, a rođena je tačno u ponoć 1. januara na UKC Republike Srpske u Banjaluci.

“Prvu bebu takođe sam rodila u Banjaluci, zbog ljubaznosti osoblja, ali i opremljenosti klinike. Ovo je najveći poklon koji čovjek može da dobije”, istakla je Tanja Јanjić, majka prvorođene bebe u Srpskoj.

Maša je teška 3,100 grama, dugačka 50 centimetara, a darivao ju je Vlado Đajić, generalni direktor UKC–a Republike Srpske u Banjaluci.

“Nastavili smo tradiciju darivanja beba u Novoj godini. Obje bebe su djevojčice, i ona rođena u Srpskoj, ali i Banjaluci”, naglasio je Đajić, prenosi RTRS.

Prva beba iz Banjaluke rođena u Novoj godini jeste Јelena. Na svijet ju je donijela Nenadić Zorica, a Јelena joj je drugo dijete, koja je teška 2.660 grama, dugačka je 48 centimetara, a zlatnikom ju je darivao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

(A. S.)

Oznake: UKC, Vlado Đajić