Vijesti 24.03.2023.

Đajić i Sipahi: Dogovorena saradnja omogućiće liječenje pacijenata iz Srpske u Istanbulu

ČITANJE: 1 minuta

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić i doktor Armend Sipahi, angažovan u istanbulskim bolnicama “Medipol” i “Gaziosmanpaša”, dogovorili su danas saradnju koja će omogućiti liječenje pacijenata iz Srpske u Turskoj.

Đajić je istakao da će saradnja značajno doprinijeti unapređenju zdravstvene zaštite građana, ali i edukacije medicinskih radnika.

“Naši pacijenti koji ne budu mogli da ovdje dobiju adekvatnu terapiju, imaće mogućnost da liječenje nastave u Turskoj, kod kolega koji imaju najsavremeniju bolnicu. Dogovorili smo i saradnju zaposlenih da imamo mogućnost slanja naših ljekara u Tursku na edukaciju, ali istovremeno i dolazak stručnjaka iz Turske da rade ovdje sa našim ljekarima”, izjavio je Đajić novinarima.

On je podsjetio da su u posjeti UKC-u Republike Srpske bili brojni eminentni zdravstveni stručnjaci iz Evrope, SAD, Rusije.

“Cilj nam je da sarađujemo sa svima koji dobro rade i koji imaju šta da ponude našim pacijentima, ali i znanje našim zdravstvenim radnicima”, rekao je Đajić.

Sipahi je rekao da je impresioniran svime što je vidio prilikom posjete UKC-u Srpske, tokom koje je bio i u operacionim salama, ali i odjeljenjima hematologije, onkologije.

On je izrazio zadovoljstvo što se na UKC-u Srpske koriste najmodernije terapije, te što će uspostavljena saradnja omogućiti razmjenu da UKC Srpske svoje ljekare na usavršavanje u Tursku.

“Ekskluzivni sam predstavnik dvije velike medicinske grupe iz Istanbula i obje su univerzitetske bolnice, te daju mogućnost edukacije na polju medicine, zato se radujemo dogovoru sa Fondom zdravstvenog osiguranja Srpske da primimo pacijente iz Republike Srpske”, rekao je Sipahi.

(Srna)