Vijesti 28.09.2021.

Đajić: Kiseonik ispravan, Stanivuković ne mari za posljedice

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske /UKC/ Vlado Đajić tvrdi da je isparavan kiseonik koji se koristi za liječenje pacijenata u UKC, te da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pričom ovoj temi pokazao političku pohlepu, ne mareći za posljedice.

Đajić je naveo da je sertifikovana laboratorija uzela uzorke kiseonika koji se koristi za liječenje pacijenata u UKC i da nisu tačni navodi da su u ovu zdravstvenu ustanovu jutros dopremljene nove boce kiseonika.

On je istakao da je svima jasno da je kiseonik ispravan, te da je njime liječeno hiljade pacijenata.

“Sve je svima jasno, osim što je Stanivuković pokazao političku pohlepu i nije mario za posljedice. Ja sam prvi put u životu juče dobio prijavu, nikad me ni jedan pacijent nije tužio, prijavio me gradonačelnik koji treba da mi da orden. Da je načuo za problem, trebao je doći da pomogne, ali otišao je i napravio dramu”, rekao je novinarima Đajić.

On kaže da su zaposleni i pacijenti u UKC izuzetno nezadovoljni ponašanjem Stanivukovića i da su htjeli da protestvuju ispred Gradske uprave.

“Očekujem da uskoro bude završena analiza kiseonika kako bi objavili rezultate. Sramotna je hajka na UKC i njegove zaposlene, jer je riječ o prestižnoj zdravstvenoj ustanovi sa čim su saglasne i kolege iz inostranstva”, rekao je Đajić.

(Srna, E.M)