Vijesti 09.01.2021.

Đajić: Medicinski radnici pokazali da im je zdravlje pacijenata najvažnije

ČITANJE: 2 minute

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da su zdravstveni radnici u Republici Srpskoj u proteklih 10 mjeseci borbe sa virusom korona pokazali da im je zdravlje pacijenata najvažnije, čak i u trenucima kada su rizikovali svoje živote.

Nakon što je ovu zdravstvenu ustanovu predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, Đajić je naglasio da su oni u čije ime prima orden pokazali da su dorasli Hipokratovoj zakletvi i svemu što ona podrazumijeva.

– Na našu predanost pacijentu ne utiču nacionalnost, pol, vjera, društveni status ni političko uvjerenje, već su svi ravnopravni u našim ustanovama – poručio je Đajić u Banjaluci.

On je izrazio duboku zahvalnost predsjedniku Republike, što je, kako je naveo, prepoznala istinske heroje današnjice i odlikovala ih povodom Dana Republike.

Generalni direktor UKC-a naveo je da su svi stradalnici u pošasti pandemije, neko u većoj, neko u manjoj mjeri.

– Ovu borbu nismo mogli dobiti bez ljudskih žrtva i zato najiskrenije poštovanje iskazujem za svaki ljudski život koji je ova pandemije uzela, među kojima su i neke naše kolege. Zbog svih njih obećavam da ćemo nastaviti ovu borbu i da ćemo na kraju, siguran sam, biti pobjednici – istakao je Đajić.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući danonoćnom radu zdravstvenih radnika, njihovoj predanosti i dobroj organizaciji, ali i uz pomoć institucijama, stvoren je odličan zdravstveni sistem Republike Srpske.

Đajić je zahvalio svim zdravstvenim radnicima, medicinskim i nemedicinskim, zatim svim pojedinicma i kolektivima, koji su podržali rad zdravstvenih ustanova tokom pandemije.

Đajić je zahvalio Vladi Republike Srpske, predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, a posebno srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za pomoć u razvoju zdravstvenog sistema Republike Srpske.

– Siguran sam da ovu bitku ne bi dobili da sa njom nije komandovano iz institucija Republike Srpske – poručio je Đajić.

(Srna)

Oznake: Vlado Đajić