Politika 24.05.2022.

Đajić opleo po Stanivukoviću na dan obilježavanja stradanja 12 beba

ČITANJE: 1 minuta

Najmlađe žrtve u u stvaranju Republike Srpske su na samom rođenju bile kažnjene zato što pripadaju srpskom narodu koji se borio za svoja vječna ognjišta.

– To je bio brutalan zločin koji je nezabilježen u svijetu, kada je zabrana letova nad BiH obuhvatila i kiseonik koji je život značio – rekao je direktor UKC Srpske Vlado Đajić, koji će danas položiti vijenac na spomenik “12 beba” u Banjaluci, čime će biti obilježeno 30 godina od, kako ističe, nezapamćenog zločina u istoriji čovječanstva.

– Nažalost, određeni aktuelni politički diletanti iz ovog događaja nisu naučili lekciju, te su svojim postupcima prošle godine umalo doveli do još veće tragedije i to u momentu kada smo se zajedno sa ostatkom svijeta suočavali sa pandemijom kovida 19. Gradonačelnik Banjaluke je svojim neznanjem ili namjerom, umalo izvršio ubistvo stotina ljudi izmišljajući tzv.”aferu” kiseonik, plasirajući u javnost vijest da je kiseonik kojim smo liječili i više hiljada pacijenata na kiseoničkoj podršci, neispravan. Tada sam govorio da je kiseonik koji dajemo pacijentima već 40 godina ispravan, što je pokazala i zvanična analiza – poručio je Đajić.

(A. S.)