Vijesti 15.02.2021.

Đajić: Orden od Srbije velika čast i potvrda dosadašnjeg rada

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Univerzitetskog kliničnog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je danas da to što je odlikovan povodom Dana državnosti Srbije za njega predstavlja veliku čast i potvrdu dosadašnjeg rada.

Đajić je rekao da je za njega velika čast dobiti orden od države kakva je Srbija i od državnika kakav je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da je orden Karađorđeve zvijezde drugog stepena potvrda ozbiljnog rada za dobrobit stanovnika Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda, te najavio da će i ubuduće nastaviti sa takvim radom.

Đajić je pozvao da sve Srbe da se okupe oko politike koju predvodi Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na današnjoj svečanosti povodom Dana državnosti Srbije, Đajiću je uručen orden Karađorđeve zvijezde drugog stepena.

U Srbiji je danas polaganjem vijenaca, svečanom državnom ceremonijom u Orašcu, te dodjelom ordena u Beogradu obilježen Dan državnosti, u znak sjećanja na dva važna događaja iz istorije Srbije, koja su se desila na Sretenje, 15. februara – Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine.

(Srna, E.M)

Oznake: Vlado Đajić