Vijesti 23.01.2021.

Đajić: Povećan broj pacijenata oboljelih od korone posljedica okupljanja za praznike

ČITANJE: 1 minuta

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je u ovoj ustanovi u posljednjih nekoliko dana povećan broj hospitalizovanih pacijenata oboljelih od virusa korona.

“Prije svega proslave Nove godine, ali i okupljanja povodom ostalih prazničnih dana su razlog za to. Takođe, problem predstavljaju i skijališta”, istakao je Đajić, gostujući u emisiji Zdravosfera.

Đajić je naveo da je i ranije upozoravao da može doći do većeg priliva pacijenata.

“Na neki način, mi smo to očekivali i to se vidi u posljednja dva do tri dana. Јuče smo imali oko 140 pacijenata na pregledima, a 30 smo morali primiti na liječenje. Imamo i težih kliničkih slika i jedan broj pacijenata je već na respiratorima”, rekao je Đajić.

On je naglasio da zdravstveni radnici vode neprekidnu borbu protiv virusa korona, te još jednom uputio apel građanima.

“Apelujem na građane, u ime zdravstvenih radnika, da se pridržavamo mjera i da smanjimo broj inficiranih ovim virusom, Tako ćemo omogućiti bolje funkcionisanje Republike Srpske i manje troškove u zdravstvenom sistemu. Takođe, cilj je da se polako vraćamo normalnijem i kvalitetnijem životu, kao i podizanju ekonomije”, zaključuje Đajić.

(N.S)