Vijesti 28.05.2021.

ĐAJIĆ SA BOJIĆEM: Kardiohirurgija u UKC-u spremna za početak rada

ČITANJE: 1 minuta

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske sve je spremno za početak rada Kardiohirurgije, saopšteno je iz UKC-a.

U to su se uvjerili generalni direktor UKC-a Vlado Đajić i direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” iz Beograd Milovan Bojić, koji su obišli opremljene prostorije, prenose Nezavisne.

Đajić je podsjetio da je otvaranje savremene kardiohirurgije u UKC-u Srpske zaustavila pandemija korona virusa i da će ova reprezentativna Klinika biti otvorena čim se situacija sa pandemijom stabilizuje.

Na sastanku je dogovorena saradnja sa eminentnim stručnjacima iz Srbije i Republike Srpske.

“Ranije je dogovorena saradnja i sa stručnjacima iz inostranstva koji će sa domaćim kadrom izvoditi najkompleksnije zahvate iz ove oblasti, tako da će pacijenti u našoj ustanovi u što skorijem vremenskom roku moći dobiti najkvalitetniju uslugu iz oblasti kardiohirurgije”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka je istaknuto da su prostor kardiohirurgije ranije obišli predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, zahvaljujući čijoj podršci će Srpska dobiti svoju prvu kardiohirurgiju.

Zahvaljujući rukovodstvu Republike Srpske kardiohirurgija, koja je smještena u Južnom krilu na 1.500 metara kvadratnih, biće stoodstotno vlasništvo UKC-a, iako je ranije planirano da bude javno-privatno partnerstvo, međutim odlukom institucijama Srpske, od toga se odustalo.

(SB)

Oznake: Vlado Đajić