Politika 12.04.2022.

Đajić: Stanivuković pričom o nekvalitetnom kiseoniku pokušao izazvati vještačku aferu

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da priča o kiseoniku gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, kako kaže najgnusniji čin urađen prema našem narodu.

– Izazivanje vještačke i neistinite afere vezane za kvalitet kiseonika u UKC Srpske, uplašio je pacijente i njihovu rodbinu. Gradonačelnik je želio da pacijenti odbiju uzimanje kiseonika i samim tim ugroze živote – istakao je Đajić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Kaže da je Stanivuković preko žrtava želio da dođe do vlasti.

– Stanivukoviće je tvrdio da je učinjeno krivično djelo. Јuče je Republičko javno tužilaštvo odbacilo sve elemente tužbe. Ostalo je da još Okružno tužilaštvo potvrdi da je korišćeni kiseonik ispravan, kao što je potvrdila i kompetentna laboratorija – navodi Đajić.

Јuče je Republičko javno tužilaštvo saopštilo je da je na osnovu analize pribavljene dokumentacije utvrđeno da ne postoje dokazi da su Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, Vlado Đajić, direktor UKC-a i Stanislav Čađo, direktor kompanije “TGT” Laktaši, djelovali kao grupa ili organizovana kriminalna grupa prilikom nabavke kiseonika za potrebe UKC-a.

(E.M)

Oznake: Vlado Đajić