Vijesti 24.06.2021.

Đajić ugostio djecu sa Kosova i Metohije

ČITANJE: 1 minuta

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić u hotelu „Meriot“ u Banjaluci upriličio je prijem i ručak za pedesetoro djece sa Kosova i Metohije koja su u posjeti gradovima i opštinama Republike Srpske.

Uz Đajića na prijemu je bio i Milorad Arlov, predsjednik odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije, piše ATV.

Ovom prilikom Đajić je saslušao mališane i upoznao se sa problemima sa kojima se susreću u južnoj srpskoj pokrajini i dati im podršku u istrajnosti da opstanu na svojim vjekovnim ognjištima.

– Republika Srpska mora uvijek biti uz Srbe na Kosovu i Metohiji. Izuzetno mi je drago sto smo ugostili djecu i porodice sa ovog prostora – kazao je Đajić.

Prošli ponedjeljak premijer Radovan Višković ugostio je više od 400 djece sa Kosova i Metohije koji borave u Republici Srpskoj.

Višković je istakao da su institucije Republike Srpske otvorile vrata svojoj djeci sa Kosova i Metohije.

– Morate znati da smo mi za vas otvorili i naša srca i domove. Vi svojim dolaskom u Banjaluku i Republiku Srpsku treba da kreirate novo drugarstvo, prijateljstvo, druženja koja bi trebalo da uvijek ostanu u vašem sjećanju – rekao je Višković mališanima tokom prijema u Administrativnom centru Vlade.

Višković je zahvalio opštinama i gradovima iz Republike Srpske koji su ove godine domaćini djeci i njihovim nastavnicima.

(E.M)

 

Oznake: Vlado Đajić