Vijesti 22.12.2022.

Đajić uručio donaciju Daun sindrom centru

ČITANJE: 1 minuta

Ambasador osoba sa Daunovim sindromom Vlado Đajić uručio je danas prvu donaciju u iznosu 2.000 KM Daun sindrom centru Banjaluka.

Đajić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da će poslanički dodatak tokom naredne četiri godine mandata pokloniti ovom centru.

On je tokom posjete Daun sindrom centru Banjaluka dopremio i novogodišnje pakete, koje je Djed Mraz /dvadesettrogodišnja osoba sa Daunovim sindromom/ dijelio malim drugarima.

Tokom posjete ovom centru, Đajića su dočekali mladi novinari, njih 10 iz Daun sindrom centra koji su završili novinarsku edukaciju na Banjaluka koledžu i imali svoje prvo novinarsko vatreno krštenje, te su Đajiću postavljali pitanja.

Oni su specijalno za Đajića pripremili i pastrmku na roštilju, koja se pripremala na drvenoj dasci, na indijanski način, koja je za ovu priliku stigla iz Kanade od indijanskog udruženja.

Osobe sa Daunovim sindromom su Đajiću poklonile kuglu od drvenih grančica koju su skupljale tokom ove godine na putovanjima, čiji je pokrovitelj bio upravo on.

Najavljeno je i izdavanje prvog časopisa “Djece sunca”, čiji će pokrovitelj biti ambasador osoba sa Daunovim sindromom Vlado Đajić, prenosi ATV.

(SB)

Oznake: Vlado Đajić