Vijesti 12.01.2023.

Đajić uručio zlatnike za devet beba rođenih 9. januara

ČITANJE: 2 minute

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić uručio je danas zlatnike za devet beba rođenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi na Dan Republike – 9. januara, te istakao da je natalitet uvijek bio prioritet rukovodstvu Srpske i UKC-u.

“Želim da zahvalim predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je obradovao majke i bebe rođene na Dan Republike. Majke kažu da im ovaj zlatnik znači puno, ne samo materijalno, nego i u smislu da neko misli na njih i podržava ih”, rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da će opredjeljenje rukovodstva Srpske i UKC-a u narednom periodu biti stvaranje boljih uslova za porode, tretman porodilja, trudnica, ali i djece.

Đajić je istakao da je UKC jedna od najboljih zdravstvenih ustanova u regionu koja stoji “rame uz rame” s evropskim i svjetskim kliničkim centrima.

On je podsjetio da je urađen veliki dio rekonstrukcije ginekologije i pedijatrije, dok se trenutno mijenja namještaj, kao i da se istovremeno radi na opremanju intenzivne jedinice za novorođenčad.

Porodilja Maja Rakić rekla je da joj je velika čast što se njena kćerka Milica rodila na Dan Republike Srpske.

“Moja Milica je rođena u predvečerje 9. januara. Zahvalila bih predsjedniku Dodiku što se sjetio naših beba i nadam se da će sljedeće godine na Dan Republike broj rođenih beba biti utrostručen”, istakla je Rakićeva.

Banjalučanka Dubravka Mijatović, majka Stefana rođenog 9. januara, izrazila je zahvalnost na ovom lijepom gestu, uz poruku da je zadovoljna uslovima na porodiljskom odjeljenju UKC-a.

Povodom obilježavanja Dana Republike, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao je zlatnikom 32 bebe rođene 9. januara, od kojih je devet rođeno u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske.

Dodik je ranije rekao da je dolazak najmlađih stanovnika na svijet na dan rođenja Republike najljepša poruka i simbol budućnosti Srpske koju predstavljaju djeca.

(Srna)