Vijesti 22.08.2017.

Djeca ratnih vojnih invalida idu na more, gradonačelnik im uručio džeparac

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičuć, uručio je danas u Gradskoj upravi džeparac djeci ratnih vojnih invalida, koja će od petka boraviti na moru u Bečićima, u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“.

Radojičić je djeci poželio srećan put i ugodan boravak na moru, te naglasio da Gradska uprava već 15 godina dodjeljuja sredstva za boravak djece RVI Vojske RS na crnogorskom primorju.

– Ovo je mali znak pažnje prema ovoj djeci čiji roditelji imaju ogromnu zaslugu za stvaranje Republike Srpke. Iz Banje Luke na odmor ide 12 djece, uzrasta od 7 do 14 godina, a Grad Banja Luka je za svako dijete obezbijedio iznos od 30 evra – rekao je gradonačelnik.V.D. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragiomir Keserović, kazao je da se ovaj projekat provodi u saradnji sa brojnim organizacijama i da je organizacija do sada uvijek bila na visokom nivou.

On je naglasio da su ciljevi odlaska djece na more, prije svega, socijalizacija djece kroz igru i druženje, te unapređenje zdravstvenog stanja djece.Predsjednik Gradske boračke organizacije Banja Luka, Goran Rogić, rekao je da putovanje djece organizuje Javni fodn za dječiju zaštitu RS iz Bijeljine, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Boračkom organizacijom Banja Luka.

On je naglasio da će djeca boraviti u Bečićima od 25. avgusta do 3. septembra i da sa djecom putuju i dva vaspitača.