Vijesti 08.11.2018.

DJECA VAŽNIJA OD POLITIČKIH PODJELA Peticiju za besplatne udžbenike potpisalo 4600 građana

ČITANJE: 1 minuta

Inicijativu da svi osnovci u Srpskoj ubuduće dobijaju besplatne udžbeniike podržalo je 4.600 građana, koji su prethodnih dana potpisali peticiju na Trgu Krajine. 

Akciju je pokrenuo atletičar Duško Tadić, inicijativa je već zvanično predata u Narodnu Skupštinu RS na razmatranje, a sljedeće sedmice, najavljuje, dostaviće i prikupljene potpise.

– Nadam se da će novi sastav poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske prepoznati ovu građansku inicijativu kao nešto što je od interesa za sve građane i da će se svi zajedno uključiti u pronalazak najboljeg mogućeg rješenja- poručio je Tadić.

Pozitivno je, kaže, što su peticiju pored građana podržali političari i vlasti i opozicije, zbog čega je i ubijeđen da će ova ideja – zaživjeti.

– Poznato je da sam kao predsjednik Prve stranke sa prijateljima pokušao pokrenuti priču o inicijativi za besplatne udžbenike u prethodnoj kampanji. Ipak, ova peticija je predata kao građanska inicijativa jer je u ovoj priči nebitno ko kojoj struji pripada. Djeca treba da su nam preča od bilo kakvih podjela, a politika i Prva stranka će čekati neke druge akcije- zaključio je on.

(Srpskainfo)