Vijesti 14.01.2023.

Dječaci iz Srbije tokom turnira preživjeli torturu, vršnjaci u Sarajevu im skandirali “Ubij Srbina”

ČITANJE: 1 minuta

Čitalac Kurira poslao je redakciji šokantan snimak za koji tvrdi da je nastao jutros u Sarajevu tokom međunarodnog fudbalskog turnira za dečake “Šampion junior kup”, a na kom se vidi kako grupa dječaka skandira “Ubij Srbina”, poslije čega je uslijedio niz incidenata usmjerenih protiv srpske djece, kao i odraslih koji su bili u njihovoj pratnji.

Kako se može videti na snimku, ovaj sramni trenutak se dogodio tokom utakmice. Dječaci u tamnim dresovima, pretpostavlja se nekog kluba iz BiH, zagrlili su se dok su stajali pored terena i počeli su da skaču i skandiraju “Ubij Srbina”.

Utakmica, barem dok traje snimak, nije prekidana, a u jednom trenutku se čuje kako muški glas dobacuje “Ej, ko ti je to rekao da pjevaš?”.

Čitalac dodaje da je poslije toga tokom dana nastavljena tortura dječaka iz Srbije i da je u hotel u kom su bili smješteni u Sarajevu upala grupa muškaraca maskiranih fantomkama koji su bacili suzavac, a navodno su tokom bekstva nasrnuli na roditelje i izboli mlađeg muškarca iz Beograda, sa Zvezdare.

– Došla je i policija, tamo je opšti haos sada. Deo naših dečaka i odraslih koji su sa njima tamo otišli u hotelu su praktično blokirani i ne mogu da izađu jer se plaše huligana i novog incidenta, a hteli su da krenu nazad za Srbiju – kaže čitalac Kurira.