Vijesti 05.04.2019.

Dječak i djevojčica povrijeđeni kod Čelinca i dalje u komi

ČITANJE: 2 minute

Dječak i djevojčica koji su teško povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi na putu Čelinac-Ukrina, u mjestu Jošavka Gornja, i dalje su priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze su neizvjesne, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Iz UKC-a je saopšteno da su 3. aprila u 20.50 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Čelinac u UKC RS dovezeni pacijenti P.D. (1), S.D. (2), Đ.V. (4), V.V. (30), P.V.(57), D.D. (27), V.D. (29).

Pacijent P.D. (1) hospitalizovan je u Klinici za dječiju hirurgiju. Prema riječima načelnika ove Klinike dr Zorana Rakonjca, pacijent je zadobio tešku povredu glave, grudnog koša i abdomena. Pacijent se i dalje nalazi u stanju kome, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne.

Pacijentkinja S.D. (2) hospitalizovana je u Klinici za dječiju hirurgiju. Prema riječima načelnika ove Klinike dr Zorana Rakonjca, pacijentkinja je zadobila tešku povredu glave, grudnog koša i abdomena. Pacijentkinja se i dalje nalazi u stanju kome, priključena na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne.

Pacijent Đ.V. (4) hospitalizovan je u Klinici za dječiju hirurgiju. Prema riječima načelnika ove Klinike dr Zorana Rakonjca, pacijent je zadobio kontuziju glave i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. U toku dana planiran je otpust na kućno liječenje.

Pacijentkinja V.D. (29) hospitalizovana je u Službi za neurohirurgiju. Prema riječima načelnice ove Službe, doc. dr Vesne Ivanišević, pacijentkinja je zadobila povredu glave. Njeno zdravstveno stanje za sada je stabilno i ona ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju .

Pacijentkinja D.D. (27) hospitalizovana je u Službi za neurohirurgiju. Prema riječima načelnice ove Službe, doc. dr Vesne Ivanišević, pacijentkinja je zadobila povredu glave. Njeno zdravstveno stanje za sada je stabilno i ona ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju .

(Nezavisne)